CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve 30 ilçenin başkan adayları vitrine çıktı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla bugün saat 14.00’da Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törenle adaylar halka tanıtıldı. Parti örgütü törene yoğun katılım gösterdi, salonun tamamen dolduğu gözlendi.

Törene  CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın katıldı.

Başkan Soyer katılmadı

Yeniden aday gösterilmeyen mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in törene katılmaması da dikkat çekti. Soyer, adaylık belirlenmesinde kurultay ödüllendirilmesi ve cezalandırılması yapıldığını belirtmiş ve kırgınlığını ifade etmişti.

Başka İzmir yok gözünüzü dört açın

Törende ilk konuşmayı CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yaptı.

Aslanoğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

İzmir hayata farklı bakar. Sürekli betonu övenlerle bizim aramızda kocaman fark var. Bizler piknik yaparken, onlar rezidans yaparken mutlu olur. Biz İnciraltı’nı rezidansa çevirmeye çalışanlara inat orayı kent ormanına çevirmeye çalışan Ahmet Piriştina ile gurur duyarız. Aşık Veysel Rekreasyon alanını kuran Aziz Kocaoğlu ile gurur duyarız. Olivelo Parkları kuran Tunç Soyer ile gurur duyarız.

Merak etmeyin; İzmir’in doğası, denizi yine korunacak. Bu kez buna Sayın Cemil Tugay imza atacak.

Siz bizimkileri tarımı geliştirmeye çalışanlar olarak tanırsınız. Bizimkiler, kooperatiften aldıkları sütü halka dağıtır, onlar engellemeye çalışır. Bizimkiler doğanın, onlar betonun peşinde. Bunlara bıraksak Alsancak limanı bile AVM olacak. Bizimkiler Buca Cezaevi alanı yeşil alan kalsın diye mücadele peşinde, onlara bıraksak Çeşme’yi bile betonlaştıracak.

Bizimkiler taş ocağına karşı ağaç nöbetinde. AKP yerel yönetimleri alırsa ne olur diye soruyorlar? Ne ağaç ne çiçek bırakılar. Ne arı ne böcek bırakırlar.
Bizler mücadeleye devam edeceğiz. Hep birlikte zafere odaklanacağız.

Bizle CHP’liyiz. Sosyal belediyecilikle halkımızı buluşturan başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Adaylarımız yeniden halktan vize alacak, inanıyoruz. Göstermelik işlerin değil altyapının yanında olan, emekten, doğadan yana olanlarla gurur duyuyoruz.

Onların lideri İngiliz gemisiyle kaçan Vahdettin, bizim liderimiz Bandırma vapuruyla gelen Mustafa Kemal Atatürk.

Onların kahramanı İskilipli Atıf, bizim kahramanımız İsmet İnönü.

Biz 14 Mayıs’ta çok istedik, çok çalıştık ama yetmedi haramilerin saltanatını yıkmaya… Ama hiç heveslenmesinler İzmir’i teslim etmeyeceğiz.

Bize düşen çağdaşlıktan yana olan, Atatürk’ten yana olan başkan adaylarımızı göreve yeniden kazandırmak.

Ayağa kalkın arkadaşlar, başka İzmir yok. Ayağa kalkın, gözünüzü dört açın. Başka İzmir yok. Ayağa kalkın. Ayağa kalkın. Ayağa kalkın.

Editör: Özlem Çimen Durmaz