İZ GAZETE- Burak Alp Ersen Tire’de başkan aday adayı olma kararını, “Nisan ayında Ticaret Odası Başkan Aday oldum.Burada meclis üyesi oldum. Daha sonra kendi ekibimizle yaptığımız çalışmalarda Tire’nin bir değişime ihtiyacı olduğunu gördük. Partimizin üyeleri ve partiden olmayan pek çok kanaat önderleri ile konuşarak böyle bir yola çıkmaya karar verdim. Tire’de Aday Adayı olarak kendisini açıklayan ilk benim zaten. Dört değerli isim daha kendini aday olarak açıkladı. Güzel bir yarış oluyor. Tire yaklaşık 35 yıldır 3 tane Belediye Başkan adayı ile yönetildi. Bizim aday adaylığına çıkarken dert ettiğimiz esas şey; 2014 Şehir Yasası’na göre artık köyler de kente dahil edildi. Eskiden sadece merkezde oy kullanılırken, yeni yasa ile köyler de Tire’nin hem seçimine dahil oldular hem de sorunlarına ortak oldu. Köylerde, kentte yaptığımız çalışmalar, mühendis ve bilir kişi kimliğimiz, Tireli olmamız nedeniyle böyle bir yarışa girmeyi ve vizyoner bir belediyecilik yapmak açısından önemli bulduk. Tabi Belediye Başkan Adayı olup seçilmek istiyorum ama bu yarışın içerisinde olmak bile son derece önemli. Aday gösterildiğim zaman bütün partiyi ve tüm Tire’yi kucaklayan bir yönetim yapısıyla, vizyoner bir bakış açısıyla Tire’yi lider ve marka kent yapma amacı ile yola çıktım. “ şeklinde açıkladı.

"KÖYLERİN HEM ÖZEL HEM DE GENEL SORUNLARINI ÖĞRENDİK"

Tire’de değişimin gerekli olduğunu düşünmelerinden dolayı yola çıktığını belirten Ersen, aday adayı olarak yaptığı çalışmaları şu şekilde açıkladı: “Bir sosyolog, akademisyen, fotoğrafçı, data girişimci ve kamu yönetimi arkadaşlarla birlikte Tire’nin 66 köyünün 42 tanesine ziyarette bulunduk. Bu ekiple birlikte köylerde sosyolojik bir çalışma yaptık. Biz köylere propaganda yapmak için gitmedik. Biz bu sürecin uzun süreceğini, hatta ocağın sonunu bulacağını tahmin ediyorduk. Ocağın sonundan sonra çok kısa bir süre kalıyor. O zaman bizim verilerimizi önceden toplayıp, çalışma alanlarımızın önünü açmamız lazım. O nedenle ekibimizle önce köylerimize gittik. Çünkü biz köylerde büyük sorunlar olduğunu tespit ve tahlil ediyorduk ama elimizde somut bir veri yoktu. Gittiğimiz köylerde muhtarlar ve muhtarların etrafında biriken partili-partisiz insanlarla bir oda kurup çalışmalar yaptık. Her köyün kendine özgü sorunları var. Köylerin hem özel sorunlarını hem de genel sorunlarını öğrendik. Çünkü biz merkezden baktığımızda bu sorunları göremiyoruz. Bunları ancak gezerek öğreniyoruz. Bununla ilgili bir kitapçık hazırladık. Kitapçığı henüz parti büyüklerine ve kamuya paylaşmadık. Önümüzdeki haftadan itibaren paylaşma çalışacağız. Burada, mevcut yapının hem Tire Belediyesi’nin hem de Büyükşehir’in olumlu ve olumsuz yanlarını gördük. Diğer yandan toplumun bizden taleplerini öğrendik. Dolayısıyla, partimiz bizi Aday Adaylığından Adaylık postunu yükselttiğinde bizim önümüzde bir yol haritamız var. Bu yol haritasına göre köylerde ve dolayısıyla kentlerde biz bunları yapacağız. Bu çalışmalar önceliğimiz olacak.”

"SÜT KOOPERATİFİ TİRE’NİN BAŞARI HİKAYESİDİR"

Ümit Kartal’ın CHP’nin diğer ilçe ve şehirlerde örnek çalışma olarak gösterdiği Tire Süt Kooperatifi’nin üretici ile kooperatifleşme projeleri kapsamı hakkında, “Tire denilince akla Tire Organize Sanayi Bölgesi ve Tire Süt Kooperatifi gelir. Tire Süt Kooperatifi, Türkiye’nin en önemli örneklerinden biri. Süt Kooperatifi , Tirenin başarı hikayesidir.Bölge’deki küçük üreticiye çok ciddi anlamda destek oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da desteği ile ‘süt kutusu projesinin’ tüm süt kaynağı Tire’den karşılanıyor. Buda bizim için gurur verici bir şey. Aziz Kocaoğlu’nun da anlattığı üzere güzel bir İzmir modelinin, bizim için Süt Kooperatifi olarak Tire modeli var. Biz Tire Süt Kooperatifi’ni büyütmek, daha da ileri götürmek için gerekli mücadeleyi yapacağız.” dedi.

"TİRE İÇİN GENÇLİK MERKEZİ VE KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ"

Ersen, hedefleri arasında öncelikli olarak gençlere yönelik ücretsiz, her türlü eğitimin sağlandığı, donanımlı bir Gençlik Merkezi oluşturmak olduğunu aktardı. Aynı zamanda Ersen, Kadın Dayanışma Merkezi hakkında ise dar gelirli aileler ile dayanışma sağlamak amacıyla çalışmalar yapılacağına dikkat çekti.

"2019’DAN UMUDUM, DORĞU ÇALIŞMALAR YAPMAK"

Son olarak ekonomik krizin başladığı zor bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Ersen, “2019’dan umudum; insanları doğru organize edip doğru çalışmalar yapmak. Bu sayede daha mutlu bir Tire’yi hep birlikte inşa edebiliriz. Herkesin yeni yılını şimdiden kutluyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi