CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’ni tehdit eden sözlerine Nazım Hikmet’in Taranta Babu’ya Mektuplar şiiriyle karşılık verdi: Çok korktuğu için çok konuşuyor dizelerini tekrarlayan Çam, “Bizi tehdit ederek susturmaya çalışıyor. Tüm CHP’lileri tutuklasanız da susmayacağız!” dedi.

Nazım Hikmet’in Mussolini’yi anlattığı “Mussolini çok konuşuyor Tranta-Babu! Tek başına, Yapayanlız, Karanlıklara bırakılmış bir çocuk gibi” dizelerini hatırlatan Çam, “ Tarihin tekerrürü müdür, yoksa diktatörlerin benzerliği mi kararı siz verin. Demek ki dünyadaki diktatörlerin ortak yanı; tek başına olmak, yapayalnız olmak… Demek ki, bu özellik sadece Mussolini’de yok… Latin Amerika’dan Ortadoğu’ya Afrika’dan Uzakdoğu’ya dünyanın bütün diktatörlerinin ortak karekteristik özelliği…” ifadelerini kullandı.

BİZİM DİKTATÖR DE ÇOK KORKTUĞU İÇİN ÇOK KONUŞUYOR

Bir diktatörün dünya şairinin dilinden ancak bu kadar anlatılabileceğini söyleyen CHP’li Çam şiirin “bağıra bağıra, Kendi sesiyle uyanarak, Korkuyla tutuşup korkuyla yanarak, durup dinlenmeden konuşuyor. Mussolini çok konuşuyor Tranta-Babu! Çok korktuğu için çok konuşuyor!” dizelerinden yola çıkarak eleştirilerini sürdürdü. Çam, “Bizim diktatör de çok konuşuyor, çok korktuğu için çok konuşuyor. Bağıra bağıra konuşuyor. Korkuyla tutuşup korkuyla yanarak durup dinlenmeden bir gün muhtarlara, bir gün esnaf sanatkarlara; dinleyici bulamazsa TV ekranlarına ya da açılışlarda konuşuyor. Ne yasalar ne anayasa ne hukuk ne devlet geleneği hiçbir şey dizginlemiyor onu” diye konuştu.

 REİSMİŞ, CUMHURUN REİSİ DEĞİL…

Reis sıfatının da lümpen, serseri, mafya kültüründe sıkça kullanılan bir sıfat olarak Erdoğan’a yakıştırılmasının kendisinin hoşuna gitmesinin de artık yadırganmayan bir durum olduğunu belirten Çam, “Reis diyorlar ona. Bu reis cumhurun reisi değil, kendi kendinin ve kendine biat etmiş onun ağzından çıkanı ayet mertebesinde tartışmasız doğru kabul eden AKP’nin reisi… Lümpen, serseri, mafya kültüründe sıkça kullanılan reis sıfatı kullanılıyor onun için. Şaşırtıcı olan o da bu yakıştırmadan hoşnut. Bu sıfat sözümona övgü niyetine kullanılıyor. Ama böyle bir övgü olamaz. Anadolu’da bir halk sözü der ki, övgü var dövmekten beter. Reis yakıştırması da böyledir. Hiç okul yüzü görmemiş birine ‘prof’ lakabı verilmesi nasıl onu yüceltmezse reislikte kimseyi yüceltmiyor” dedi.

BİAT ETMEYEN HERKES ARTIK VATAN HAİNİ!

“15 Temmuz akşamı darbe girişimi sırasında televizyonlara telefonla bağlandığında beti benzi solmuş, korkudan konuşamaz haldeydi” diye sözlerini sürdüren Çam, şunları söyledi: “Dikkatinizi çekti mi beni başkan yapın diye tutturan bu reis birden bire parlamenter demokrasiyi keşfetti. Darbenin parlamenter demokrasimize karşı yapılmak istendiğini söyledi. O gün korkudan tir tir titreyerek ecel terleri döken reisin sesi darbe alt edilince açılmaya başladı. 15 Temmuz akşamı darbe girişimine kalkışanlar reisin iktidar ortaklarıydı. Aynı yumurtadan çıkmış ikizlerdi. Her ikisi de siyasal İslamcıydı. Darbeciler hızla devlet bürokrasisinde temizlenirken reis bunu fırsata dönüştürüp kendi kafasındaki rejim projesine uygun olarak yeni politikalar geliştirmeye başladı. Reise biat etmeyen, reisin savunduklarını eleştiren herkes vatan haini düşmandı artık.”

SUSMAYACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ, DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi tehdit eden sözlerine karşı “Yargı tehditlerin vız gelir, tırıs gider, tüm CHP’lileri tutuklasanız dahi susmayacağız” diyen CHP’li Çam eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Her gün seviyesiz, özensiz kabadayı edasıyla rutine bağlanmış konuşmalar yapıyor… Reisin hali hal değil. ’Korkuyla tutuşup korkuyla yanarak durup dinlenmeden konuşuyor’… Ve AKP’liler… Başta Başbakan ve kabine üyeleri olmak üzere reislerinin hemen her konudaki açıklamalarını bir papağan gibi tekrarlamaktan başka bir şey yapmıyorlar. Beyinleri otomatik olarak reise endekslenmiş, akıldan, mantıktan, izandan yoksun… Reis ne derse o! Dün de kalkmış CHP ye dil uzatıyor, CHP’yi tehdit ediyor… Bay Reis bugüne kadar yaptıkların, işlediğin suçlar hukuksuzluklar yetti artık. Bu ülke hepimizindir, bu ülke babanın tekkesi değil olmayacaktır. Yargı tehditlerin vız gelir tırıs gider, tüm CHP’lileri tutuklasanız dahi susmayacağız, yılmayacağız, gerici yobaz bir diktatörün önünde diz çökmeyeceğiz!”

Editör: Haber Merkezi