CHP'den 4 milletvekilinin belediye başkanlığına seçilmesi sonrasında milletvekillikleri düşürüldü. TBMM Genel Kurulu'nda okunan kararla birlikte, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal, Kastamonu Belediye Başkanı seçilen Hasan Baltacı ve Kırıkkale Belediye Başkanı seçilen Ahmet Önal'ın milletvekillikleri sona erdi.

CHP’nin milletvekili sayısı düştü

Bu durumla birlikte CHP'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 125'e düştü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün gerçekleştirilen grup toplantısında, görevden alınan bu 4 isme selam gönderdi ve yaptığı konuşmada onların partideki hizmetlerine değindi.

Özel, teşekkür etti

Özel, konuşmasında, "Ben burada olmayan ve bundan sonra da burada olmayacak olan 4 kişiyi selamlamak istiyorum. Afyonkarahisar milletvekilimiz ve önceki dönem Grup Başkanvekilimiz Burcu Köksal, Adıyaman milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere, Kastamonu milletvekilimiz Hasan Baltacı ve Kırıkkale milletvekilimiz Ahmet Önal... İllerinde tek milletvekiliydiler, kimi 1 dönem kimi 4 dönemdir bu görevi yaptı. O ilin sesini Türkiye’ye duyurdu. Ve her birisi her iki kişiden birinin oyunu alarak kendilerine verdiğimiz görevi hakkıyla yerine getirerek bu gruptan ayrıldılar ama o illerin belediye başkanı oldular" şeklinde konuştu. 

Editör: Esra Seyirden