Dün toplanan MYK ardından kameraların karşısına geçen CHP Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir’e yönelik değerlendirmelerde bulundu. 
Yücel, "Sayın Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de açıklamalarda bulunmuş. 'İzmir'den öyle bir ses verin ki diğer 80 vilayetimizden duymayan kalmasın' demiş. Ben sana söyleyeyim Sayın Erdoğan; İzmir’den duyacağın tek ses, Mustafa Kemal Atatürk olur. Yüzünü çağdaşlığa, aydınlanmaya, akla ve bilime dönmüş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti olur. Bir asırlık Cumhuriyet’imizin kazanımları olur.

İzmir'den kadını ikinci sınıf insan görenlere oy çıkmaz Sayın Erdoğan

‘İzmir’de çalınmadık kapı bırakmayacağız’ demişsin. O kapılar, kadın-erkek omuz omuza yürüyen çağdaş Türkiye’ye açılır. İzmir'den, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edenlere, kadını ikinci sınıf insan olarak görenlere, Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmeye çalışıp, ona meydan okuyanlara oy çıkmaz Sayın Erdoğan."

“İzmir’de başka seçim çevrelerinde değişiklik düşüncemiz yok”

CHP Sözcüsü Yücel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çiğli, Karaburun ve Çeşme Belediye Başkanı adaylarının değiştirileceği iddialarına ilişkin soru üzerine Yücel, " Geçen hafta yaptığımız PM toplantısında Çiğli adayımızla ilgili yeniden değerlendirilmek üzere bir karar alınmıştı. Çiğli adayının değiştirilmesi konusunda MYK'nın PM'ye bir önerisi oldu. Ancak PM'de bir karar verilmedi, toplantı devam ediyor. Başka seçim çevrelerinde değişiklik yapılması gibi bir niyetimiz, düşüncemiz ya da hazırlığımız yok. Çiğli adayı adaylaşırken yeniden değerlendirilmek üzere bir karar alınmıştı. Dolayısıyla adaylığıyla ilgili bir kesinlik yoktu. Geçtiğimiz hafta yeniden değerlendirilmek üzere adaylaşan arkadaşımızın adaylığıyla ilgili, ciddiye almamız gereken birtakım tepkiler geldi. Biz de bunları dikkate aldık ve bu doğrultuda PM, yeni bir karar aldı" diye konuştu. 

“Can Atalay, 8 aydır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor"

Can Atalay hakkında da değerlendirme yapan Yücel, “30 Ocak günü, bu ülkenin hukuk ve siyaset tarihine bir 'utanç günü' olarak yazılacaktır” 14 Mayıs 2023'te Hatay halkının iradesi ile Can Atalay, milletvekili seçildi, mazbatasını aldı ve Anayasa’nın 83’üncü maddesine göre dokunulmazlık kazandı. Hakkında kesinleşmiş bir hüküm yoktu, hakkındaki yargılama devam etmekteydi, ancak tahliye talebi Yargıtay tarafından reddedildi. Anayasa Mahkemesi, iki kez Can Atalay'ın 'siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine ve derhal tahliye edilmesi gerektiğine’ karar verdi. Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararlarının ardından derhal serbest bırakılması gereken Can Atalay, milletvekili seçildiği günden bu yana, 8 aydır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor” diye konuştu. 

Editör: Esra Seyirden