CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantıları, Yargıtay’ın tutuklu milletvekili Can Atalay kararının ardından olağanüstü gündemle toplandı. Yerel seçim gündemini önümüzdeki haftaya erteleyen CHP yönetimi Yargıtay’ın Can Atalay kararını tek gündem olarak ele aldı.

Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkındaki ihlal kararını tanımamasının bir yargı krizi değil “devlet krizi” olduğunu ifade eden CHP'li bir yönetici, “Aday belirleme gündemi haftaya ertelendi, şu anda Türkiye’de bundan daha önemli bir gündem yok. Bu gündemi öncelememiz ülke için zaruret” ifadesini kullandı.

Özel, eylemler dizisini açıklayacak

Yargıdaki krize ilişkin birden fazla eylem ve aksiyon önerisinin MYK'da tartışıldığı ve MYK’daki tüm bu önerilerin PM’ye aktarılacağı ifade edilirken PM’nin de onay vereceği ‘ses getirecek’ bir eylemin ya da eylemler dizisinin önümüzdeki günlerde hayata geçirileceği kaydedildi. CHP'nin aldığı kararı PM toplantısının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklayacak.

TBMM olağanüstü toplantıya çağrılacak

 Atılacak adımlardan biri 16 Ocak’a kadar kapalı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) olağanüstü toplantıya çağrılması olacak. CHP’nin yargı krizini görüşmek üzere Meclis’i 9 Ocak Salı günü toplantıya çağırması bekleniyor.

CHP'de aday belirleme krizi yok

MYK’da yerel seçimlerle ilgili hiçbir değerlendirme yapılmadığını belirten parti kurmayları, yerel seçim gündeminin aday belirlemede yaşanan krizlerden dolayı ertelendiği iddiasını yalanladı. Bir parti yöneticisi, “Bizim aday belirleme süreçlerimizde kriz yok. Adayları bu hafta değil önümüzdeki hafta açıklamamız arasında hiçbir fark yok. Esas kriz devlet yönetiminde” değerlendirmesini yaptı.

Editör: Esra Seyirden