İz Tv’de Gizem Taban İle Z Raporu programının konuğu CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur oldu. Özbadur, salgın sürecinde ilçe örgütü olarak yürüttükleri çalışmalara değinerek, “14 Aralık’taki seçimlerden sonra çalışmalarımızı parti içerisindeki eğitimlere odaklamıştık. Pandemi sürecinde sosyal yardımlara yoğunlaştık. Çocuk istismarına yönelik çalışmalarımızı tüm köylerimizde tamamladık. STK ve muhtarlarımızla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledik. Kadın kollarımız salgın döneminde sürekli sahada yer aldılar.” dedi

Özbadur, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un 16 Aralık’ta FETÖ’ye üye olma suçundan tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Ayrıca yerine atanan kayyumu da demokrasiye vurulan darbe olarak görüyorum diyen Özbadur, “Partimiz ve meclis üyelerimiz arasında yoğun bir dönem başladı. Başkanımızın görevden uzaklaştırılması da idari olarak boşluk oluşturdu. Bizlerde bunu en iyi şekilde devam ettirmek zorundaydık. Bu dönemde sosyal belediyecilikte yapılması gereken etkinlikleri yapmaya devam ettik. Pandemi sürecinde çalışmalarımızı sahada sürdürdük. Mücadelemizden vazgeçmedik. Sayın Tunç Soyer, Urla’yı bu konuda yalnız bırakmadı. Bir araya gelerek yapılacak hizmetler konusunda yol haritası çizdik. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

KİŞİLERE BAĞLI PARTİ DEĞİLİZ

Oğuz’un göreve geri dönmesi konusunda idari mahkemeye her ay başvuru yapıldığını söyleyen Özbadur, ayrıca Oğuz’un sahada bulunduğu ve CHP'nin üyesi olduğunu belirtti. Burak Oğuz’un tutuklanma sürecinin önümüzdeki seçimlerde CHP’yi nasıl etkileyeceği sorusunu da “CHP kişilere bağlı parti değildir. Kurumsallığı var. Seçmen kişilerden değil, partinin ideolojisinden yana oy kullanmaktadır. Bu konuda örgüt olarak mücadelemize devam edeceğimiz sözünü veriyorum” şeklinde yanıtladı.

CHP’nin 37. Olağan Kurultay’ına dair değerlendirmede de bulunan Özbadur, “Genel Başkanımız özellikle 31 Mart yerel seçim sürecinde kurduğu kadrolarla birçok şeye zemin hazırlamış oldu. Kurultay’da da başarı hikayesi yazdı. İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi, altında çok fazla mesaj içermektedir” dedi

İSTİHDAM SIKINTISI VAR

İlçe başkanları tarafından büyükşehir belediyesine istihdam konusunda sitem edildiği iddialarına karşı açıklama yapan Özbadur, “Belediyeler iş bulma kurumu değildir. Bunu çözecek olan iktidardır. Tunç başkanımız istihdam açığını kapatmak için elinden geldiğince mücadele veriyor. Ancak onlarında belli bir kapasitesi var. Her ilçenin kendi özelinde istihdam sıkıntısı illaki oluyor. Urla’da sanayi mevcut değil. İstihdam açısından üretim olmayan bölge olduğu için sıkıntılarımız var. Üstesinden gelmeye çalışacağız” dedi.

PANDEMİDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışını çok iyi gerçekleştirdiğini söyleyen Özbadur, “Tunç Başkanımız pandemi sürecindeki çalışmalarında inanılmaz bir mücadele gösterdi. AKP iktidarı maske dağıtamazken, kendisi İzmir’e maskematik uygulamasını getirdi. Yaptıklarıyla halkımız tarafından takdir topladı. Diğer belediyelerimizde bu süreçten alnının akıyla çıktılar. Buradan kadrolarımızla iktidara hazırız sonucunu çıkarabiliriz “dedi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI SORUSUNA YANIT

Özbadur, gelecek döneme dair belediye başkanlığına ilişkin düşüncesinin olup olmadığı sorusunu şu şekilde yanıtladı: “Seçimlere 3 sene var. Görevden uzaklaştırılmış ve mahkemesi devam eden başkanımız var. Şu noktada gücümüzü buralarda harcamamız gerektiğini düşünüyorum. Herkesin gönlünden geçebilir. İlk önce örgütümüzü ayakta tutmalıyız. İstanbul örneğinde sayın Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü İlçe Başkanlığından, İstanbul Belediye Başkanlığına gelmiştir. İlçe başkanının göstereceği bir başarıdır. İzmir’den Utku Gümrükçü, Ekrem Oran ve İsmail Yetişkin isimlerini de örnek verebiliriz. Kendileri abilerimdir. Her biriyle ilçe başkanlığı yaptım. Örgütlerden gelenlerde başarılı olabiliyor. Ama süreç uzun ve adapte olmamız gereken CHP’nin iktidar olmasıdır.”

Editör: Haber Merkezi