Belediye başkan adayının açıklandığı CHP Menderes örgütünde başlayan istifa depreminde şok üstüne şok yaşanıyor. Son olarak belediye meclis üyeliklerinin de belirlenmesiyle istifa depreminin boyutları adeta katlandı.

Tek adam yok saydı

CHP Menderes İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin belediye başkan ve belediye meclis üye adaylıklarının belirlenmesi sürecinde kendisini yok sayıldığını vurgulayan CHP Menderes İlçe Başkan Yardımcısı Arif Yürümez istifa etti.

Yürümez açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye genelinde 31.03.2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Belediye Başkan adayının ve meclis üyesi adaylarının belirlenmesi, seçime kadar izlenecek çalışmalar, kampanyalar, toplantılar ve etkinlikler dahil tüm seçim sürecinde CHP Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt, yönetim kurulu üyelerini hiçe sayarak tek başına hareket etmiş olup, yönetim kurulu üyesi olarak hiçbir düşünce, fikir ve görüşümüz alınmamış, toplantılara davet edilmemiş ve halen alınmamaktadır. CHP Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt, adeta tek adam zihniyeti içinde hareket etmiş ve yönetim kurulu üyesi olmamın hiçbir anlamı, değeri ve itibarı kalmamıştır. Belirttiğim sebep ve gerekçeler doğrultusunda, güzel umutlarla yola çıktığım CHP Menderes ilçe yönetim kurulu üyeliğinden üzülerek istifa ediyorum."

CHP Menderes Gençlik Kolları Başkanı Ekrem Cınık, Hakan Karakurt’un başkanlığındaki yönetim kurulunun kendisine yönelik çirkin sözlerine kırıldığı iddiasıyla CHP Menderes Kadın Kolları Başkanı Fatma Pala ile SKM Başkanı Haydar Topaç kısa süre önce istifa etmişti.

Sloganlar eşliğinde yürüdüler

İlk istifaların şokunun hemen ardından 20 Şubat itibariyle seçim kuruluna sunulan belediye meclis üyesi aday listeleri nedeniyle CHP Menderes’te liste krizi patlak verdi. Meclis listesine yazılan Haydar Çelen, Erkan Çınar, Görgün Aykur, Koray Kabaca, Recep Öz, Sabit Işman adaylıktan çekildi. Listedeki 6 ismin ardından sayının 12’ye ulaştığı iddiaları ilçe gündemine yerleşti.

Belediye önünde yapılan basın açıklaması sonrası Menderes Alevi Kültür Derneği Başkanı Satı Çelen görüşlerine değer verilmediğini belirterek destekçileri ile İlçe Başkanlığına sloganlar eşliğinde yürüyerek tepkilerini dile getirdi. Cepte keklik görülen kendi toplumlarının bu kez CHP Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek ve Belediye Meclis Üye adaylarına oy vermeyeceğini vurguladılar.

YSK’ya verilen CHP Menderes Belediye Meclis Üyeliği listesinden bazı isimlerin adli durumları nedeniyle düşürüldüğü, yerlerine örgüte danışılmadan yeni isimlerin yazıldığı iddiaları ilçedeki partilileri alevlendirdi.  Kesin aday listelerinin 3 Mart'ta açıklanmasının ardından yeni bir tepki dalgasının yaşanacağı vurgulanıyor.

Editör: Duygu Kaya