Dün Konak Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde Konak Gençlik Kolları yeni Gençlik Örgütü Başkanını Demokrasi ve Gelecek Kongresinde seçti. İki adaylı geçecek olan kongrede son dakika gelişmesi olarak Taşkın Kaygusuz adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kongre 236 oy alan Okan Uslu ve Yönetim Kurulunun seçimiyle sonlandı. 4 yıllık  süreçte Konak Gençlik Örgütü ve aynı zamanda son yerel seçimde  Konak Belediye Meclis Üyesi seçilen Orçun Altanhan'ın görevi teslim edecek olan Yönetim Kuruluna plaket sunumuyla başlayan kongre de genç üyelerin ortak önerisi ile divan başkanlığını görevini  de Altanhan yönetti. 

'BİZ BURADA GELECEĞİ OYLAYACAĞIZ'

Kongrede konuşma yapan Konak İlçesinin genç Başkanı Çağrı Gruşcu gençlere birliktelik mesajları vererek "Güzel bir pazar gününde özel bir seçim yapıyoruz. Bu seçim geleceğin oylaması. Biz burada geleceği oylayacağız. En başından beri söylediğim bir şey var. Gerçekten inanarak değerlerimize katkı sunacağımızı düşünerek konuşmaya ve özellikle bu söylemimizi eylem bütünlüğüyle gerçekleştireceğimize inanarak söylüyorum. Gerçekten samimiyetle, sevgiyle saygıyla, güven bağlılık ve emekle taçlandırdığımız siyaset anlayışımızı gençlerle bütünleştirerek geleceğin siyasetini yaratmaya gayret ediyoruz." dedi.

'KONAK GENÇLİK ÖRGÜTÜNÜN FARKINI GÖRÜYORUZ'

Yine kongrede konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur'da gençlerin her zaman yanında olduğunu belirtti ve "Konak Gençlik Örgütünün farkını her zaman görüyoruz. Bizlere sundukları her projeyi hayata geçiriyoruz. Bugün burada bir bayrak yarışı, bir devir teslim gerçeklestireceğiz. Görevi teslim edecek kardeşimiz Orçun sizleri Kent Meclisinde en iyi şekilde temsil etmeye devam edecek. Ve Okan kardeşimiz sizin mücadelenizde bayrağı en yukarıya taşımaya başlayacak" dedi.

Görevini 4 yıldır sürdüren Orçun Altanhan da, "Benimle bu süreçte mücadele eden, destek olan tüm kardeşlerime, yoldaşlarıma teşekkür ederim. Bu bir bayrak yarışıdır. Şimdi kardeşim Okan sizlere öncü olmaya çalışacak. Ben 4 yıl önce kendimi sizlere emanet etmiştim. Siz her zaman bana omuz verdiniz, şimdi Birlikte Konak diyerek yeni bir hikaye ile büyümeye devam edeceğiz " diyerek, sözü aday Okan Uslu'ya bıraktı.

Tek adaylı gerçekleşen Gençlik Kolları Başkanlığı seçim yarışında konuşan Gençlik Kolları Başkan Adayı Okan Uslu, şunları dile getirdi: “İnandık! Güzel günler çok yakın dostlar. Bütün ümidi gençlikte olan, mücadelemizin mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci evlatları, ülkemizi kuran ve kurtaran, dünyada eşi benzeri olmayan 97 yıllık Dev Çınar partimizin yılmaz neferleri; bugün burada faşist AKP diktasının baskısına rağmen korkmadan, boyun eğmeden bulunduğunuz için çok teşekkür ederim.

'BU KÜRSÜ BARIŞIN DİLİDİR'

Arkadaşlar, bu kürsü biz adaylar için; demokrasinin, barışın dilidir! Parti içi kavganın yeri değildir! Bu kürsü projelerimizi, hayallerimizi, umutlarımızı ve partimizin iktidar hedefinde vereceğimiz mücadeleyi anlatmanın yeridir! Yoldaşlar, baskıcı ve faşist cuntanın idaresini yıkacak olan, aydınlık bir ülke yaratacak olan, yaktığımız ateşi tüm Türkiye’ye yayacak olan biz gençleriz!. Bizler, Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet değerlerine saldıran, ülke çıkarlarını hiçe sayan, halkı yoksulluğa iten, işçiyi, köylüyü, emekçiyi yok sayan, kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini elinden alan, üniversiteli gençliği açlığa ve intihara sürükleyen diktayı yıkacak olan gençleriz. Biz Mustafa Kemal’in devrimci gençleri, yeniden Tam Bağımsız Türkiye’yi kuracak olanlarız! Ulu önderin “Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.” Şiarıyla mücadeleye devam edecekleriz!.. Verdiğimiz mücadeleyi daha ileriye taşımak için hep birlikte var gücümüz ile çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz! 4 yıldır sürdürdüğüm Gençlik Örgütü Yöneticiliğimin 2 yılını Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ile sürdürdüm. Misyonum her zaman birleştiricilikten yana örgütlü mücadeleye yönelik oldu. Şimdi bu anlayışımızı ‘Birlikte Konak’ diyerek daha da büyüteceğiz. Gerçekleştireceğimiz Genç Mahalle Temsilci Birliğimizle 111 mahallemizin her sokağında mücadelemizin sesi yankılanmaya devam edecek. Proje ve etkinlik komisyonumuzla, sosyal sorumluluk projelerimizle, parti içi eğitim politikamız, Konak Kent Konseyi Gençlik Meclisimiz ve tüm Konak bileşenleri ile iş birliği halinde sürecek çalışmalarımız Gençlik Örgütümüzün gücüne güç katacak. İktidar hedefimize eklenen bir tuğla olacak! Hayır bloğunun temel taşı, Gezi direnişinin mimarı yoldaşlarım, Gezi’yi ve tüm haklı direnişleri esas alarak bu yolda ben değil, biz demek için, bir şey olmak için değil, çok şey yapabilmek için sözümüz var! Ve arkadaşlar; Sözümüz var Çağrı’ya, Ezgi’ye, Efe’ye! Sözümüz var haklı mücadelelerinde can veren Deniz’e, Mahir’e, Ali İsmail’e, Berkin’e, Ersin Çıldır abimize ve sözümüz var Mustafa Kemal’e kurduğu cumhuriyeti koruyup yüceltmeye! Umudu örgütlemeye yeni bir hikaye ile birlikte Konak diyerek devam edeceğiz" 

Okan Uslu'nun yeni yönetim kurulu ve il delege listesi şöyle;

Editör: Haber Merkezi