Gizem TABAN ŞEBER-  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Aydın, İz Televizyonu’nda Gizem Taban Şeber ile Z Raporu programına konuk oldu. CHP’li Aydın belediye başkanlığına talip olma hikayesini anlatırken ‘Neden aday siz olmalısınız?’ sorusuna da yanıt verdi.

Merkezinde gençlik var

Bayraklı Belediye Başkanlığı Aday Adayı olmaya karar verme sürecini aktaran CHP’li Ulaş Aydın, “CHP yakın tarihte bir kurultay gerçekleştirdi ve bir değişim oldu. Bu değişim salt bir genel başkan değişikliği ile sınırlı değil, aslında bir anlayış değişti, bir kuşak değişime ilişkin bir irade değişimi var. Bunu gördüm ve bu beni çok heyecanlandırdı. Çünkü toplumun değişime ihtiyacı olduğunu görebiliyorduk. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında toplumda gördüğüm; karamsarlık, umutsuzluk, depolitizasyon durumuydu. Bunun mutlak suretle değişmesi gerekiyordu ve değişmesinin en önemli yolu; Türkiye’nin kurucusu partisi ve Atatürk’ün partisi olan CHP’de bir değişimdi. Nitekim bu değişim gerçekleşti ve beraberinde bir ruhu getirdi. Bu ruhun merkezinde ise gençlik var. Ben bunu gördüm ve o heyecanla bu yola çıktım. Kuşkusuz buna tek başıma karar vermedim; arkadaşlarımla, dostlarımla, partili yoldaşlarımla, ailemle konuştum. Bana çok büyük bir destek verdiler. Şu an muazzam bir dayanışma ilişkisi yürüyor. Bu benim için çok kıymetli... Günün yarısından fazlasını sahada geçiriyorum, kendimi anlatıyorum. Büyük bir mutabakat görüyorum ve bu beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

CHP mutfağında yetiştim

CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Aydın, ‘Parti neden sizi aday göstermeli?’ sorusunu şöyle yanıtladı: “Değişimin ruhunun merkezinde gençlik olduğunu düşünüyorum. Ben değişimin ruhunu temsil ediyorum. Değişimin gençlik ateşini temsil ediyorum. Aynı zamanda iyi bir CHP’liyim, partinin mutfağında yetiştim. Politik bir figürüm.”

Editör: Özlem Çimen Durmaz