İZ GAZETE - Çağdaş Hukukçular Derneği'ne, bu sabah yapılan ev baskınları ile Genel Sekreter Av. Nergiz Tuba Aslan ile avukatlar Şule Arslan Hızal, Yemen Cankan, Emel Diril, Dinçer Çalım ve Bahattin Özdemir gözaltına alınmıştı. Yine şube üyesi Av. Alihan Pilaf ile ilgili ise yakalama ve gözaltı kararları çıkarıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği adına yapılan yazılı açıklamada, yapılan gözaltıların sebebinin örgüt propagandası yapmak olduğu açıklandı. 

ÇHD adına yapılan yazılı açıklamada 'Mevcut siyasal iktidarın toplumun ilerici, demokrat, aydın, devrimci kesimlerine yönelik uyduruk operasyonları devam ediyor. Gemi azıya almış olan faşizm, en küçük muhalefet ve mücadele odağına saldırmakta behis görmüyor. Esasen faşizmin saldırısına uğrayan ise düşüncelerimiz, avukatlık pratiğimiz, mücadele hayatımızdır.' denildi.

ÇHD'nin Halit Çelenk ekolünden geldiği belirtilen açıklamada, 'Bize ihtiyaç duyulan her yerde insanların, halkların, mahpusların, kadınların yanında olmaya çalıştık. Yetemediğimiz, eksik yaptığımız işler oldu elbet. Lakin ihtiyaç duyulan her yerde halkımızın yanında avukatlık pratiğimizle, vicdanımızla olmaya çalıştık. Bir cübbeden fazlasıyız bizler. Öldürülen, mahpus düşen müvekkillerimiz var. Her gün zulme uğrayan halkların hayatlarına şahitliğimiz var. Susmamayı borç bildik. Öyle de olacak. Ev baskını, tutklama, gözaltı yetmez. Fiziksel olarak olduğumuz her yer bizlerin mücadele alanıdır. Sokaklar, adliyeler, karakollar, hapishaneler… Yani yaşamın bütün gözenekleri bizim için mücadele alanıdır. Çok operasyon gördük; yalana, dolana, kofluğa ve niyetlere bulaşmış… Mevcut savcı ve hakimlerin acizliklerinin, karakter zayıflıklarının farkındayız. Ve farkındayız; bu saldırılar İstanbul, Trabzon ve Rize’ye ihanetinizin; Soma, Ermenek ve Şırnak maden cinayetlerinizin; Suruç, Ankara ve Reyhanlı katliamlarınızın hesabı sorulmasın diyedir.' denildi.

Mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini ifade eden avukatlar, mücadele çağrısı yaptı.

Editör: Haber Merkezi