İZ GAZETE - Aliağa sahillerine yayılan ardından Foça ve Gencelli arasını kaplayan ve son olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün açıklamalarıyla 2 bin 500 metrelik bir sahil şeridine yayıldığı tespit edilen ham petrol atıklarının kaynağı henüz bilinmiyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün kıyı ve kara temizliği ile ilgili açıklamaları ise çevrecileri ve yöre halkını tatmin etmiş değil.

Yeşil Sol Parti İzmir İl Yürütmesi yaptığı açıklamada, kamuoyunun yeterince bilgilendirilmediğine dikkat çekildi. 

Ham petrol sızıntısının yeterince iyi yapılmadığı ve sadece yüzeysel temizliğin yeterli olamayacağına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Ham petrol atıklarının nereden, hangi gemiden denize karıştığı açıklanmalı, sorumlular hakkında caydırıcı yasal işleme başvurulmalı, denizlerimize petrol atığı karışmaması için yaptırım uygulanmalı, etkin denetim yapılmalı, yöre halkı sağlık açısından uyarılmalı, denizdeki ham petrol atıkları tümüyle temizlenmeli ve topluma güven verilmesi için konuyla ilgili dernek ve odalarla işbirliği yapılmalıdır. Aliağa'da yaşananlar artık İzmir halkını, denizi ve tüm canlı yaşamı her gün yeni tehlikelerle yüz yüze bırakmaktadır. Daha fazla böyle sürdürülmesine seyirci kalınmamalıdır. Yeşil Sol Parti olarak; tüm canlı yaşamı tehdit eden bu duruma karşı kamuoyunu duyarlı olmaya, yetkilileri, sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz."

Editör: Haber Merkezi