İZ GAZETE- Haftalardır bölge halkının, çevrecilerin, Büyükşehir Belediyesi'nin ve siyasilerin katıldığı, İkizköy'deki zeytinlik alanlarının madenciliğe karşı korunması için süren direnişte iyi haber Başkan Tunç Soyer'den geldi. Soyer, zeytinlik alanlarının maden arama faaliyetine açılmasına ilişkin yapılan Madencilik Yönetmeliği değişikliğinin yürütmesinin Danıştay tarafından durdurulduğunu sosyal medya hesabından açıkladı.

'ÇOK MUTLUYUZ'

Soyer paylaştığı mesajda, "Çok mutluyuz. Danıştay, zeytinlik alanlarının madencilik faaliyetlerine açılmasıyla ilgili yürütmeyi hukuka aykırı bularak durdurdu. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Zeytin Ağacı Koruma Kanunu'na aykırı bir şekilde Madencilik Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin ardından Muğla Milas'a bağlı İkizköy'de maden arama faaliyetleri sonucu bölgedeki zeytin ağaçlarının sökülmesi, evrecilerin ve bölge halkının yoğun protestolarıyla karşılaşmıştı. Alanda haftalardır devam eden protestolar ve açılan birçok dava sonucunda, Danıştay söz konusu yönetmelik değişikliği ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Editör: Haber Merkezi