İZ GAZETE- Eyyam-ı Bahur ve Afrika sıcak hava dalgalarının hakim olduğu bir yaz geçiren İzmirliler, ağustos ayının bitiminde son dalga sıcak havaları yaşamaya devam edecek. Meteorolojiden alınan son verilere göre, kentte hafta sonu havanın güneşli ve açık olması bekleniyor. Ağustos ayını mevsim normallerinin üzerinde geçiren İzmirlileri, haftasonunuda bunaltıcı sıcaklıkların hakim olduğu bir hava karşılayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı rapora göre, en yüksek sıcaklık 34 derece, en düşük sıcaklığınsa 32 derece olması tahmin ediliyor. Sıcaklıkla birlikte nem oranının yüzde 80'lere ulaşması bekleniyor.

Nem oranlarının ise, yüzde 62 ile 80 arasında olması beklenirken, hissedilen sıcaklıkların ise 40-42 derece arasında değişmesi bekleniyor. Rüzgarın şiddeti ise oldukça az olmasından dolayı uzmanlar güneş çarpmalarına karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı. Ağustos ayının son haftasonunu karşıyalan İzmir'de sıcaklıkların mevsim normallerine inmesi bekleniyor. Öğle saatlerinde güneşte kalmanın sıcak çarpmalarına sebebiyet verebileceğini belirten uzmanlar, öğle saatlerinde güneşte kalmanın yüksek dereceli yanıklara neden olabileceğini ifade etti. Hassas ciltlilerin uzun süreli güneşe maruz kalmamalarını vurgulayan dermatoloji uzmanları, güneş koruyucusu olmadan dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi