TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir’in Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde bulunan Oteller Sokağı’nda bulunan tarihi bir yapının üzerine kaçak kat çıkılması görenlere “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

Basmane’deki tarihi Oteller Sokağı’ndan bulunan iki katlı tarihi yapının üzerine yapılan inşaat; İzmir’in tarihi değerlere sahip yapılara sahip çıkma konusunda sınıfta kaldığını gösterdi.

İki katlı tarihi yapının üzerine kaçak olarak inşa edilen yapının inşaatının yarıda kesilmiş olması da ayrıca dikkatlerden kaçmadı.

19. YÜZYILA KADAR GİDİYOR

İlk örneklerinin görülmesi açısından tarihi on dokuzuncu yüzyıla kadar giden Basmane Oteller Sokağı, hala birçok tarihi binaya da ev sahipliği yapıyor. Basmane semtinde bulunan tarihi Oteller Sokağı, 2006 yılında İzmir’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenen projeye dahil edilmişti.

Tarihi binanın üzerine inşa edilen kaçak yapılara ilişkin konunun muhataplarına İz Gazete ulaştı. Ancak yapının yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin belirsizlik devam ediyor.

NE ZAMAN YIKILACAK?

Konak Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre söz konusu kaçak yapıya ilişkin belediye tarafından suç duyurusunda bulunulduğu ve yıkım kararının çıkartıldığı ifade edildi. Ancak Konak Belediyesi tarafından yıkımın hangi tarihte gerçekleşeceğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Konuya dair ulaştığımız söz konusu otelin temsilcileri ile kaçak yapı için bir yıkım kararı bulunmadığını ancak belediye tarafından cezai işlem uygulandığını kaydetti.

Tarihi yapının üzerine inşa edilen yapının akıbeti belirsizliğini koruyor.

Editör: Haber Merkezi