İZ GAZETE- Yaz aylarını mevsim normallerinin üzerinde geçiren İzmirliler bu hafta da sıcak havaların etkisi altında olacak. Ağustos ayının son günlerine kadar yüksek sıcaklıklar devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı bilgiye göre sıcaklıkların en düşük 32 derece, en yüksek 35 derece olması tahmin ediliyor.

Yeni haftada nem oranının ise yüzde 37 ve 46 arasında olması beklenirken nem oranının yüzde 73 seviyesine kadar çıkması bekleniyor. Yüksek nem oranlarının etkisiyle ise hissedilen sıcaklıkların 40 ve 42 derece arasında değişim göstermesi tahmin ediliyor.

Hissedilen sıcaklıklarla birlikte güneş kaynaklı hastalıkların artmasıyla meteoroloji sıcak hava çarpmalarına karşı uyardı. Öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, özellikle yaşlıların ve küçük çocukların sıcak çarpmasından kaçınması gerektiğini ifade etti.

Küresel ısınmanın etkisiyle değişen iklim, sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesine neden olurken ülkemizdeki ağaçlandırmanın seviyesinin azalması da sıcaklıkların mevsim normalleri seviyesine inememesinde etkili oluyor.

GÜNEŞ KREMİ KULLANIMINI KÜÇÜMSEMEYİN!

Uzman doktorlar değişen iklimin etkisiyle güneş ışınlarının insan sağlığına normalin üzerinde zarar verdiğini belirtiyor. Saat 13:00 ve 16:00 arasında dışarı çıkılmamasını belirten uzmanlar, güneş açılarının dik geldiği öğle saatlerinde dışarı çıkmanın metabolik faaliyetlere zarar verdiğini ifade ederken, cilt kanserine yol açabileceğini belirtti. Uzmanlar, güneşe çıkıldığı tüm zaman dilimlerinde güneş kremi sürülmesi gerektiğini tavsiye etti.

Editör: Haber Merkezi