Mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıklar yeni haftadan itibaren yerini serin ve bulutlu havaya bırakıyor. Ekim ayının ilk haftasından itibaren etkisini gösteren yağışlar, yeni haftada yerini bulutlu havalara bırakıyor.

Hafta başından itibaren kentte etkili olan kuvvetli yağış vatandaşları da olumsuz etkiledi. Yurt genelinde etkili olan yağmurlar, yeni haftada etkisini yitiriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre sıcaklıkların en düşük 15 derece, en yüksek 25 derece olması tahmin ediliyor. Hissedilen sıcaklıkların ise 16 ve 24 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

UZMANLAR SOĞUYAN HAVANIN ETKİSİYLE GRİBE KARŞI UYARIDA BULUNDU

Yaz günlerinde kış aylarına geçiş sırasında, devamlı değişen sıcak ve soğuk hava şartları karşısında; halsizlik, isteksizlik, baş ağrısı ve yorgunluk gibi belirtilerle grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi pek çok hastalık da kendini göstermeye başlıyor. Aniden değişen hava durumu ile ilgili uyarıda bulunan uzmanlar vücudun ani sıcaklık düşüşlerine hemen adapte olamadığını belirterek, sıcaklık değişimlerine hassasiyet gösteren vücudun enfeksiyonlara maruz kalabileceğini vurguladı.

Enfeksiyonlara karşı önlem alınması gerektiğini vurgulayan doktorlar, mevsim meyve ve sebzelerinin tüketilmesi gerektiğini açıklayarak, C vitaminin doğru miktarda tüketildiğinde gribal hastalıklardan ve halsizlikten koruduğunu belirtti. C vitamininin kış aylarında bağışıklığı kuvvetlendirmede önemli olduğunu hatırlatan uzmanlar, bu dönemde antioksidan özelliği bulunan meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini açıkladı.

HANGİ MEYVE VE SEBZELER TÜKETİLMELİ

Antioksidan açısından zengin besinleri sıralayan beslenme uzmanları, sebzelerden balkabağı, brokoli, kırmızı tatlı biber, mantar, domates ve ıspanakta, meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon ve narda tüketilmesi gerektiğini açıkladı. Bu meyve ve sebzeler içerdikleri E vitamini, kalsiyum ve magnezyum gibi önemli minerallerle de vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olabileceklerini ve tüketilmesi gerektiklerini ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi