ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Bugün öğle saatlerinde bir caretta caretta Güzelbahçe sahiline vurdu. Balık ağlarına takılıp öldüğü iddia edilen caretta carettayı görenler Körfez'de her yerin balık ağı olduğunu ve İzmir'de pek görülmeyen bu türün ölümüne sebep olduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde Bodrum'daki Orak Adası'nda Caretta Caretta türü kaplumbağalar tekne turu için orada bulunan yurttaşları ısırmış ve o bölgenin caretta carettaların yaşam alanı olması nedeniyle bazı yurttaşlar bölgenin tekne turu ve kişisel turizme kapatılması için internette imza kampanyası başlatmıştı.

Bunun yanı sıra da, Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Çıralı'da, caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yuvalandığı alanlarda gece saatlerinde denize girilmesi, sahilde ateş yakılması, çadır kurulması gibi nedenlerle geçen yıl 141 olan yuva sayısı bu yıl 68'e düştüğü açıklandı.

Soyları tükenme tehlikesi altında olan caretta carettalar çoğu zaman balıkçı ağlarına takılıyor, yaşam alanlarını kaybediyor, yumurtaları ya da kendileri besin olarak tüketiliyor. 28 Ekim'de Muğla Dalyan'da düzenlenecek olan Dalyan Caretta Run, nesli tükenme tehlikesinde olan bu sevimli hayvanların korunması için kamuoyu oluşturmayı hedefliyor.

Editör: Haber Merkezi