İZ GAZETE- Çevreciler ve bölge sakinleri iki hafta önce inşaatın yapıldığı bölgede ağaçların kesildiğini öne sürerek protesto gösterisi düzenlemiş, belediye, jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak protestolar sonucu bölgede inceleme yapan Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin bölgede ağaç kesilmediği yönündeki raporları, çevrecilerin girişimlerini sonuçsuz bıraktı. 

Geçen hafta konuya ilişkin basına açıklama yapan inşaat yetkilileri, "Bu bölgenin geçen yılki Google harita görüntülerinde ağaç olmadığı açıkça görülüyor. Burası zaten otoparktı. Herhangi bir ağacın kesilmesi söz konusu değil. Bugün Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen yetkililer burada ağaç kesimi yapılmadığına karar verdi. Burası 4-5 yıl önce zaten plaj olarak kullanılıyormuş. Bölgede ağaç yok, ardıç otu var. Onlar da duruyor" ifadeleriyle iddiaları yalanlamıştı.

Ancak Çeşme Belediyesi tarafından yapılan açıklamada bölgede, beach club işletmesinin özel bir şirket olduğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 3 yıllık kira sözleşmesi imzaladığı ancak sözleşme şartnamesinin dışına çıkılarak 15 ağacın kesildiği ifade edilmişti. Bunun yanında bölgeye giden çevre sakinlerinin kesilen ağaçların kumların altına gizlenmiş köklerini fotoğrafla tespit ettiği iddia edildi.

Tüm yaşanan olayların ve açılan soruşturmanın ardından kısa bir süre duraklayan inşaat ise dün yeniden faaliyete başladı.

'BAKANLIK TAHRİBATI UZAKTAN İZLİYOR'

Tekrar başlayan inşaatla ilgili açıklama yapan Çeşme Çevre Platformu, Çeşme Belediyesi zabıtaları ve jandarmanın olay yerinde tutanak tutup İzmir Çevre İl Müdürlüğü'ne iletmesine karşın, bakanlığın hiç bir müdahale yapmayarak doğa tahribatını uzaktan izlediğini kaydetti.

Çeşme Çevre Platformu ve bölge sakinleri, tahribata ve kaçak diskotek inşaatına göz yummayacaklarını, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, ayrıca Milli Emlak’a şikayet edecek ve iptal için mahkemeye dava açacaklarını ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi