Geçen ağustos ayında, Buca Yıldız Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda ihmal ve dikkatsizlikten çıkan yangında 274 hektar orman alanı kül oldu. Yangının söndürülmesinin ardından başlanan enkaz temizleme çalışmaları devam ederken bir yandan da enkazdan temizlenen bölümlerde dozerler toprağı sürerek fidan dikimine hazır hale getiriyor.

Yanan yaklaşık 400 bin ağacın enkazının sahada 4'er kişiden oluşan 26 ayrı ekip tarafından aralıksız alışarak temizlendiğini belirten İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, ekim ayı sonu itibariye 274 hektar alanın 74 hektarında enkaz temizleme işlerinin tamamlandığını, aralık ayı sonuna kadar sahanın tamamen fidan dikimine hazır hale geleceğini söyledi. 2017 yılı Ocak ve Şubat aylarında yaklaşık 500 bin adet fidanı sahada toprakla buluşturacaklarını belirten Aybal, bu çalışmalar sırasında doğa ve orman sevdalısı İzmirliler'i yanlarında görmekten mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

2016 Yılı yangın sezonun da değerlendirmesini yapan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal İzmir ilinde 235 adet orman yangını çıktığını, bu yangınlarda 875 hektar orman alanının zarar gördüğünü söyledi. Yıldız Mahallesi'nde olduğu gibi yanan tüm orman alanlarının daha çok fidan ve tohumla yeniden ağaçlandırılacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi