Seferihisar Otantik bahçe'de düzenlenen ve festival havasında geçen kahvaltı organizasyonuna bir fidan bağışında bulunarak katılan İzmirli doğaseverler yoğun ilgi gösterdi. Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek'in de katıldığı kahvaltı organizasyonunda çok sayıda İzmirli sanatçı sahne aldı. Sunuculuğunu Ege TV sunucularından İlkay Kıyak'ın yaptığı etkinlikte konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, “Gerçekten çok farklı çok heyecanlı bir gün yaşıyoruz. En önemli konu bugün kanser hastalığına dikkat çekmek biliyorsunuz.Tahrip olan doğamıza da dikkat çekmek. Bu amaçla bu projenin önderi sayın Mikrop Hikmet olağanüstü çabalarla günlerce çalışarak bugün hepimizi bir araya getirdi. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Mikrop Hikmet olarak danınan Hikmet Durmuş, 3 yıl önce yine aynı amaçla 2027 fidana can verdiklerini söyledi, "İnsan bizim için çok önemli olduğu için bir fidan yeşert bir hayat yaşat diyoruz. Çeşme Ildırı'da 2027 tane fidanımız var onlar benim boyumda olmuşlar. Onları gördüğümüzde çok duygulandım. Bugün burada hepimiz yeni fidanlara birlikte can vereceğiz" diye konuştu.

“Bir fidan yeşert Bir hayat yaşat" etkinliğinin ana fikrini oluşturan kanser hastalığını yenen Mine Keçeciler sahneye çıktı, sahneye davet etti. Keçeciler, “Dikkat çekmek istediğimiz şey kanser. Üç yıl önce Mikrop'la birlikte gerçekleştirdiğimiz fidan etkinliğinde kel kafalı kaşı kirpiği olmayan sıska bir kadındım ve o gün söz vermiştim; bu diktiğimiz fidanlarla birlikte umutlarımız yeşerecek, kanser hastalarına umut olacağız, birçok insana ulaşacağız ve aynı şekilde fidanlar her bir dal verdiğinde biz biraz daha kendimize geleceğiz toparlanacağız diye. Nefes aldıkça ümidimiz var diyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, Fikret Bayram Bale ve Dans Okulu ile Bayraklı Belediyesi'nin bale grubunun gösterileri, Mandrake Sihirbaz Vankadra'nın gösterisi, semazen ekibi, Bayraklı Belediyesi Bokwa Tim Grubu'nun ve ardından Komedi Dans Üçlüsü'nün gösterisi ile devam eden etkinlikte çok sayıda İzmirli sanatçı sahne alarak katılanlara unutulmaz bir gün yaşattılar.

Kahvaltı etkinliğinin ardından tüm misafirler sembolik fidan dikim törenine katılarak fidanları toprakla buluşturdu.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi