Nükleersiz Gelecek Ödülleri, 1998 yılından beri her yıl Avrupa'dan Nükleer Silah ve Savaşa Karşı Hekimler (IPPNW) ile ABD'den Beyondnuclear İnisiyatifi'nin girişimiyle, dünya genelinde antinükleer mücadelenin önemli isimlerinden oluşan 40 kişilik bir jüri tarafından veriliyor.

İLGİLİ HABER: Afrika'nın Nobel'i sayılan ödül Cangı'ya

'Direniş', 'Eğitim', 'Çözüm' ve 'Özel Takdir' kategorilerindeki ödüller bu yıl Türkiye, Etiyopya, Fransa, Hollanda ve Güney Afrika'dan yaşam savunucularına verildi.

NÜKLEERE KARŞI MÜCADELESİYLE ÖDÜL ALDI

Türkiye'den Avukat Arif Ali Cangı'ya, İzmir'in Gaziemir ilçesindeki eski kurşun fabrikasında nükleer bulaşıklı atıklarla ilgili yaptığı çalışmalar, Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapılmasına karşı yürttüğü hukuk mücadelesi, Manisa'nın Köprübaşı ilçesi ile Aydın'ın Söke ilçesindeki eski uranyum madeni sondaj ve işletmelerine karşı verdiği mücadele nedeniyle 'Direniş' kategorisinde ödül verildi.

İLGİLİ HABER: Afrika'nın Nobel'i sayılan ödül Cangı'ya

Cangı, törene katılarak ödülünü aldı. Direnişçi olarak ödüllendirilmekten onur duyduğunu belirten Avukat Arif Ali Cangı, mücadelesini yaşam savunucusu arkadaşlarıyla birlikte yürüttüğünü, ödülü Türkiye'nin nükleer karşıtlarının yanısıra diğer çevre ve ekoloji direnişçileri ile yaşam savunucuları adına aldığını belirtti.
Editör: Haber Merkezi