Gizem TABAN/İZGAZETE- Aliağa’da HABAŞ Sinai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş tarafından yapılmak istenen ‘Cüruf Depolama ve Geri Kazanım Tesisi’ projesi için yapılacak Halkın Katılım Toplantısı gerçekleşmedi. Yapılmak istenen tesisin hayata geçtiği takdirde; çevreye, doğaya, tarım alanlarına zarar vereceğini belirten bölge halkı, toplantıya katılmadı.  Bir önceki gün de, Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm A.Ş. tarafından Aliağa’da yapılması planlanan ‘Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık (Cüruf) Bertaraf Tesisi’ projesi için yapılacak Halkın Katılım Toplantısı gerçekleşmemişti. Bölge halkı, aynı gerekçelerle projeyi protesto ederek toplantıya katılmamıştı.

HABAŞ Sinai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş tarafından yapılmak istenen ‘Cüruf Depolama ve Geri Kazanım Tesisi’ projesini istemeyen ve toplantıya katılmayan bölge halkı şu açıklamayı yaptı: Bu tesis hayata geçerse çevre ve hava kirliliği yaratacak, ormanlara ve insan sağlığını zarar verecektir. Bu yüzden bu tesisi istemiyoruz.”

Aliağa halkının iki tesisi de istemediğini söylenen Aliağa Çevre ve Kültür Platformu (ALÇEP) Sözcüsü Zeki Küçükakyüz ise, “Cüruf tesisi projeleriyle ile ilgili iki toplantıyı da yaptırmadık. İki tesisi de istemiyoruz. Zehirlenmek istemiyoruz. Bu süreçlerin takipçisi olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi