ÜRGEN TEPE / İZGAZETE - Çelebi Ergenekon Davası'ndan tutuklanarak 4 yıla yakın tutuklu kaldıktan sonra CHP'de aktif siyasete başladı. Çelebi gazetemize verdiği demeçte neden siyasi hayatında CHP'yi seçtiğini, İzmir'i, İzmir seçmenini ve milletvekili olduktan sonra neler yapacağını anlattı.

"CHP MUSTAFA KEMAL'İN BİZE EMANETİDİR"

Çelebi serbest bırakıldıktan sonra CHP'de siyaset yaptığını ve neden CHP'yi seçtiğini açıkladı. Çelebi verdiği demeçte "İki dönemdir CHP Parti Meclisi üyesiyim. Ailemiz on yıllardır süren iyi bir CHP'lilik geleneğine sahiptir. Aile içinde olsun, hayat içinde olsun, Cumhuriyet değerleriyle yoğrulmuş bir Atatürk genciyim. Silivri'de Fetöcü hakimlere meydan okurken de hayatımız Çağdaş Cumhuriyet davasına ve onun can siparane bir biçimde savunulmasına bağlıydı. Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sahip olduğumuz için bizi hapisle, müebbetle terbiye etmeye çalışanlar tarafından ıslah edilmek istendik ama başaramadılar: Bizi, Atatürk'ün devrimci geleceğine aşkla bağlı olmaktan hiç kimse ıslah edemez. Şimdi de, bundan sonra da, Atatürk'ün emaneti CHP'ye ve onun muasır medeniyetler idealine bağlılık yemini içerisinde aralıksız çalışacağız. CHP Mustafa Kemal'in bize emanetidir; ona liyakatle, sadakatle ve en önemlisi icraatla gözümüz gibi bakacağız. İzmir de bu emanetin aralıksız atan kalbidir: aralıksız devrimlerin ışığıdır." dedi.

"İZMİRLİ SEÇMENİN TARİHSEL BİR MİSYONU VAR"

Çelebi demecinde İzmir ve İzmirli seçmene de değinerek şu açıklamalarda bulundu "Ben İzmir'in yabancısı değilim, hem iki yıla yakındır Urla'da ikamet etmekteyim hem de İzmir Maltepe Askeri Lisesi mezunuyum. Kara Harp Okulu kamplarımızı da Menteş'te yapardık. Diyebilirim ki 13 yaşımdan beri İzmir'le neredeyse kesintisiz bağım var. İzmir'in tarihini, geleceğini, hassasiyetlerini, tipolojilerini sadece bilen değil yaşayan bir pratikten geliyorum. İzmir'in de, İzmir seçmeninin de hem tarihsel bir misyonu hem de geleceğe ilişkin bir tasavvuru var. Burası Cumhuriyet'in sadece geçmişini değil geleceğini de taşıyan bir kentlilik ve uygarlık deneyimini anlatıyor bana. Özgürlüğü, sanatı, kültürü, aydınlanmayı ve birlikte güzel yaşamayı anlatıyor. İzmir son 16 yıldır ne yapılırsa yapılsın ıslah edilemeyen, terbiye edilemeyen Cumhuriyetçi ateşin yüreği; değerlerinden tüm baskılara rağmen geri adım atmayan bir hayat kültürünün ışığı." dedi.

"İZMİR AHALİSİNİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIYACAĞIZ"

Çelebi İzmir'in sorunlarını somut hedefler koyararak meclise taşıyacağını söyleyerek konuşmasına şu şekilde sürdürdü "Elbette İzmir'in de birikmiş sorunları var; hem yerel siyaset hem de genel siyaset açısından. Yerel yönetimimizle yakın bir temas içerisinde, örgütümüzle de sıkı bir iletişim tutturarak İzmir ahalisinin sorunlarını Meclise taşıyacağız ve çözmek için somut gayretler göstereceğiz. Çarpık yapılaşma, Suriyeliler, yerel taşıma, tarım, deniz altyapısı, turizm ve çevre konusunda somut bir yol haritası oluşturarak aşama aşama meseleleri gündeme getirme ve çözme stratejisi güdeceğim. Doğru ortamda ve doğru araçlarla belirlenen hedeflere uygun zamanlama ile varmak işin özünü oluşturacaktır. Milletvekili seçilirsem, bir saha gözlemi ve analizi yaparak gerçekçi ve somut hedefler bildirgesi hazırlamayı ve İzmirlilerle bu envanteri paylaşmayı düşünüyorum." diyerek somut hedeflerin önemli olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi