Preeklampsi rahatsızlığı dolayısıyla henüz 7.5 aylıkken ve 904 gram olarak dünyaya gelen Beyza Gündoğdu'nun yaşama tutunması hiç kolay olmadı. Doğumun gerçekleştiği Şifa Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğum Bakım servisinde tam 65 gün kuvözde kalan minik Beyza için o günlerde, doktorundan hemşiresine kadar tüm Şifa ekibi adeta seferber oldu.

Beyza'da prematüre doğumun çok tehlikeli yan etkilerinin gelişmemesi için başta Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Çocuk Kardiyolojisi olmak üzere bütün hastane adeta zamanla yarıştı. Başta anne Hatice ve baba Salih Gündoğdu olmak üzere herkesin yoğun endişeler yaşadığı o kötü günleri geride bırakan minik Beyza, 1. yaşını da hastaneye gelerek yine bu ekiple birlikte kutladı.
Büyük mutluluk yaşayan anne Hatice Gündoğdu, "Beyza erken doğmuştu ve kilosu çok düşüktü. Dokunmaya dahi korkuyorduk. Çok şükür kızım mücadele etti ve yaşama tutundu. Kızımın o zor mücadeleyi atlatmasında emeği geçen; doktorlarına ve tüm Şifa personeline çok teşekkür ediyorum. Burası kızım için bir hastane değil adeta bir aile gibidir, o yüzden biz de ilk doğum günümüzü buradaki dostlarımızla kutlamak istedik" diye konuştu.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi