Farklı yaş gruplarındaki kadınların ve erkeklerin sıklıkla faydalandığı bir medikal estetik prosedür olan botox tedavisinde, Clostridium Botulinum adlı bakteriden elde edilen bir ekzotoksin kullanılır. Bu maddenin özelliği, enjekte edildiği bölgedeki sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engellemesidir. Böylece, sinirler ve bunların uyardığı kaslar arasındaki iletimi geçici olarak durdurur. Sistemik olarak tüm kaslara etki etmesi söz konusu olmayan botox, yalnızca enjeksiyon yapılan bölgede etki eden bir prosedürdür.

Özellikle yüz bölgesinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan çizgileri ve kırışıklıkları gidermenin etkili bir yolunu sunan botox İstanbul ve diğer illerimizde sıklıkla uygulanan bir medikal estetik prosedürdür. Botox enjeksiyonundan başarılı sonuçlar alabilmek için prosedür alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir. Op. Dr. Evren İşçi botox ve diğer medikal estetik prosedürler konusunda başvurulabilecek ilk isimdir.

Botox kalıcı mı?

Botox tedavisinin sağladığı etki genellikle 48 ila 72 saat içerisinde fark edilmeye başlar. 10 ila 14 gün arasında maksimum etki ortaya çıkar. Yüzdeki çizgi ve kırışıklıkları gidermek için sıklıkla tercih edilen botox tedavisinin etkisi 4 ila 6 ay kadar sürer. Botox enjeksiyonu düzenli olarak tekrarlanırsa, etki süresi 8 ila 10 aya kadar uzayabilir. Aşırı terleme sorununu tedavi etmek için uygulanan botox tedavisi etkisini genellikle 10 ila 12 ay süre boyunca sürdürür. Terleme botoksu tedavisinin düzenli olarak uygulanmasıyla etki süresinin 16 ila 18 aya kadar uzatılması mümkün olabilir.

Botox enjeksiyonunun düzenli olarak 5-6 kez tekrarlanması durumunda, uygulamanın yinelenmesi dolayısıyla bölgedeki mimik kasları belirgin bir şekilde zayıflar. Buna bağlı olarak botox enjeksiyonunun etki süresinin uzaması gibi faydalar sağlanabilir. Sonuç itibarıyla, botox enjeksiyonları arasında geçen süre giderek uzar.

Botox hastanın talep etmesi ve doktorun uygun görmesi halinde yenilenebilen bir prosedür olmasına karşın, tedavi yinelenmediği takdirde uygulama bölgesindeki çizgilerin ve kırışıklıkların ilk haline göre daha kötü bir görünüm kazanması söz konusu olmayacaktır. Daha fazla bilgilendirme ve doktorumuzla iletişime geçmek için https://evrenisci.com/botox/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Duygu Kaya