İlk aşamada 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı EYT'ye dair detaylar netleşmeye devam ederken gözler TBMM'ye çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, AKP Grup Toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, ''Mart ayına kadar neticeleneceğini düşünüyorum. Bundan sonraki süreç TBMM'de işleyecek'' ifadesini kullandı.

ŞARTLARI SAĞLAYAN EMEKLİ OLACAK

Teklif, 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanları kapsayacak. Yasanın Meclis'ten geçmesinin ardından prim günlerini tamamlayan ve diğer kriterleri sağlayanlar emeklilik hakkını elde edebilecekler. Düzenleme kapsamına giren ancak prim günleri eksik olanlar ise bu günleri tamamlamalarının ardından emekli olacaklar.

MART AYINA İŞARET ETTİ
TBMM'de soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesiyle ilgili mart ayını işaret etti. Bilgin, ''Mart ayına kadar neticeleneceğini düşünüyorum" dedi.

KONU MECLİS'İN İDARESİNDE

Vedat Bilgin, "EYT zaten Meclis'te bizim milletvekili arkadaşlarımız konuyu tartışıyorlar. Konu Meclis'in iradesinde, bizden top çıktı. EYT'nin Mart ayına kadar neticeleneceğini düşünüyorum. Bundan sonra süreç TBMM'de işleyecek." ifadelerini kullandı.

Editör: Duygu Kaya