GÜLSEN CANDEMİR-Buca Belediyesi Genel Koordinatörü Cemal Yetginer'in vefatının 40. Gününde yıllarca emek verdiği Charlie Chaplin Sanat Atölyesi’nde anma yapıldı. Annesi Cemile Akgün'ün, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün de katıldığı etkinlikte Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve dostları, Yetginer’i andı.

Ani vefatı ile Buca Belediyesi'ndeki mesai arkadaşlarını ve dostlarını yasa boğan Buca Belediyesi Genel Koordinatörü Cemal Yetginer, vefatının 40. gününde Göksu Mahallesi'ndeki Charlie Chaplin Etüt Merkezi'nde anıldı.

ANNESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Yaşamını anlatan kısa bir gösterimin ardından '20 yıllık arkadaşım, tabağındaki yemeğini paylaştığım dostumdu' dediği Cemal Yetginer'i anlatan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç,Yetginer ile yapacakları çok şeyin onunla beraber yarım kaldığını ifade etti.Kılıç "Cemal aramızdan çok erken ayrıldı. Buca Belediyesi'nin bel kemiğiydi o. Hep kalbimizde ve bu merkezde yaşayacak. Bu mahalleye sevgiyi, saygıyı, çalışma aşkını getirmişti. Burada onlarca kadın, çocuk okuma yazma öğrendi.Kadınlar meslek sahibi olup ekonomik özgürlüğünü kazandı. Böyle güzel evlat yetiştirdiği için Cemile teyzeme teşekkür ediyorum." diye konuştu.Kılıç'ın ardından diğer dostları da Cemal Yetginer'i andılar.

ÇOCUKLARIN HER ŞEYİYDİ

İsmi Cemal Yetginer olarak değiştirilen Charli Chaplin Etüt Merkezi'nin müdürü Fevziye Meletli ise etüt merkezinde Yetginer'in başardıklarını ve mahallede yarattığı dönüşümü anlattı. Yetginer için "Cemal, buradaki çocukların ağabeyi, babası, evlerin bir bireyi gibi olmuştu. Merkeze gelsinler diye çocukları yataklarından kaldırırdı. Cemal bey her gün o evlere giderek, geri çevrildiğinde yılmayarak çocukları bu merkeze getirmenin yollarını aradı. Zırhlı bir kapıyı eriterek velilerin yüreklerine indi. O zaman işte veliler çocuklarını ona 'al senin olsun'dediler ve buraya emanet ettiler. Yetginer, buradaki Roman çocuklara eğitimin her şey olduğunu anlatırdı. Romanlarda okuma yazma oranı sıfırken mahalleye bir üniversiteliyi kazandırdı. Dokuz Eylül Üniversitesi Makine teknik okuyan bir öğrencimiz var, okulu bitmek üzere. Bu merkezde eğitim aldı ve üniversite mezunu olacak. Bu onun onuru. Biz o onuru devraldık ve yaşatacağız. Bu kurumdaki her yerde;duvarlarındaki badanasından sandalyelerin taşınmasına kadar emeği var.” dedi.

HAYALLERİ DEĞİŞTİ

Birinci sınıftan başlayarak çocuklara eğitim verdiklerini anlatan Kurum Müdürü Fevziye Meletli "Bu bölgede sekiz tane okul var. Sekiz okuldan donanımlı, çocuğa dokunabilen öğretmenlerimizle çalışmaya başladık. Çocuklara önce burayı sevdirdik sonra okullarına gitmelerini sağladık. Cemal Bey çocukların elinden tutup velisi gibi okula götürdü. Bizim birinci sınıftan aldığımız çocuklar şimdi beşinci sınıfa gidiyor." diye özetledi.Çocukların etüt merkezine ilk geldiğinde 'ne olacaksın?' diye sorduklarında oğlanların 'zımparacı olacağım' kızların da ya annesi gibi evlere temizliğe gideceğini ya da birahanede şarkıcı olacağını söylediğini ifade eden Meletli:"O zamanki hayal güçleri buydu. Şimdi bu çocukların en düşük hayali öğretmenlik. Bu çok önemli bir şey. Doktor olacağım diyen çocuklarımız var, bunlar bizi çok mutlu ediyor. " diye konuştu.Cemal Yetginer'in anılarını sonsuza kadar yaşatacaklarını söyleyen kurum müdürü, onu unutturmayacaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi