İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Voleybol Federasyonu ile düzenlediği ve ev sahipliğini üstlendiği CEV Continental Cup'ta grup maçları İnciraltı Spor Tesisleri’nde devam ediyor.



Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Kupası Elemeleri 2. Raundu niteliğindeki organizasyonda Merve Çelebi - Bahanur Gökalp ikilisi, Finlandiya’dan Ida Sinisalo - Valma Vilhelmiina Prihti'ye 2-0, Selin Yurtsever - Dilara Gedikoğlu ikilisi de yine aynı ülkeden rakip Riikka Lehtonen - Niina Ahtiainen’e 2-0 yenildi. Millilerimiz, bu sonuçlarla yarı final şansını kaçırmasına rağmen ilk beş umudunu devam ettirdi. 8 Mayıs Cumartesi günü Slovenya ile karşılaşacak ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçı kazandığı taktirde Hollanda'daki finallere gitmeyi garantileyecek.

Erkeklerde Safa Urlu - Selçuk Sekerci ikilisi, Litvanya'dan Audrius Knasas - Patrikas Stankevicius'u 2-1'lik skorla yendi. Murat Giginoglu - Volkan Göğtepe ikilisi ise yine Litvanya'dan Artur Vasiljev -Robert Juchnevic'i 2-0 mağlup ederek turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı ve ilk beş şansını devam ettirdi.

CEV Continental Cup’ta gruplarını ilk beşte tamamlayan ülkeler final biletini alacak. Finaller Haziran ayında Hollanda’da düzenlenecek. Şampiyonada 8 Mayıs Cumartesi günü erkekler çeyrek ve final maçlarının yanı sıra kadınlarda beşincilik, üçüncülük ve final karşılaşması tamamlanıp ödül töreni yapılacak.9 Mayıs Pazar günü erkeklerde de ilk beş sıra mücadelesi olacak. Beşincilik, üçüncülük ve final karşılaşmasının ardından erkekler ödül töreni ile organizasyon sona erecek.