İGC Başkanı Misket Dikmen ile Dilek Gappi'ye, Urla'ya özgü katmerin yapılışını anlatan ve daha sonra ilçedeki çalışmaları gezdiren Başkan Uyar, kadın dayanışmasının önemli olduğunu vurguladı. Tarihi Kentler Birliği'nden Sanat Sokağı Projesi ile ödül aldıklarını, Urla'nın tarihini canlandırmayı sürdüreceklerini anlatan Uyar, geçmişte bölgede bulunan ve çeşitli nedenlerle yok olan tarihi alanları da yeniden ilçeye kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. 
Halkın içinden hiç kopmadığını, belediyenin yanındaki çay ocağında her gün oturarak yurttaşlarla sohbet ettiğini anlatan Uyar, "İlk başta beni burada görenler çok şaşırıyordu. Şimdi herkes alıştı. Sorunu olan gelip anlatıyor. Sıcak ilişkiler kurduk. Bir gün beni pazarda bir ablamız gördü. Bana, 'Başkan olunca hiç değişmedin' dedi. Ben de, 'Abla ben başkan olmadan önce de domates yiyordum şimdi de yiyorum' yanıtını verdim" diye konuştu. 
Yapılan çalışmaların halka duyurulmasında medyanın önemli rol oynadığını belirten Uyar, zor dönemde belediyelerin de, gazetelere destek vermesi gerektiğini söyledi. 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de, Başkan Uyar'ın ilçede yaptığı çalışmaları çok takdir ettiğini, her biri önemli olan bu projelerin tüm Türkiye'de tanıtılıp örnek olmasının sağlanması gerektiğini söyledi. Buluşmada ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini bir kez daha görme şansı yakaladıklarını belirten Dikmen, "Türkiye'nin belki de tarih, turizm ve kültürel açıdan en zengin noktası Urla. Bu bölgenin olduğu şekliyle korunması ve tarihi güzelliklerin gün yüzüne çıkması çok önemli. Başkan Uyar bu anlamda önemli çalışmalar yürütüyor. Bizler de buraya gelerek bu çalışmalara şahit olduk. Öncelik çalışmaların halka ulaştırılması. Bunun içinde medyaya büyük görev düşüyor. Yerel yönetimler ile basının dayanışma içinde çalışması gerekiyor. Bu ziyaretimizde İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile Urla Belediyesi'nin sıkı bağlar kurduk. Kamu kurumları, özel sektör, basın bir arada kentin kalkınması için çalışmalıyız. Bunun için ziyaretlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi