İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Tunç Soyer, göreve geldikten sonra, toplu taşıma araçlarındaki ilk devrimini yüzde 50 indirimli 'Halk Taşıt' uygulamasıyla gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz günlerde ESHOT Genel Müdürlüğüne yapmış olduğu ziyarette personelle bir araya gelen Başkan Soyer, konuşmasında Eshot kurumunun zorlu görevi başarıyla yerine getirdiğini belirterek, tek eksiğin kadın şoförler olduğunun altını çizdi. Toplu taşıma araçlarında kadınlara da yer verildiğinde, vatandaşlarla karşılıklı ilişkilerde olumlu sonuçlar yaratacağını söyleyen Soyer’in talimatının hayata geçirelecek olması toplu ulaşımda yeni bir dönemi de başlatacak.

Tunç Soyer’in talimatı ile harekete geçilerek, ESHOT Genel Müdürlüğü, İZELMAN şirketi aracılığıyla başvuru şartlarını sağlayacak 100 kadın şoför istihdam etmek için İŞKUR’a başvuru yaptı. Türkiye İş Kurumu’nun web sitesinde gerekli olan şartlar iş ilanı olarak yayınlandı. Müracaat koşullarında kadın adaylardan; 40 yaşından gün almamış, İzmir’de ikamet eden, en az ilköğretim mezunu olan ve D sınıfı veya 2016'dan önce alınmış, E sınıfı sürücü belgesine sahip olan kişiler değerlendirmeye alınacak.Çalışma saatleri de tam zamanlı olacak. Başvuru için kadın aday şoförlerden bir sayfalık özgeçmiş istendi. İş başvurusunda bulunan adaylardan öncelikli olarak en az 1 yıl deneyime sahip olanlar istihdam edilecek. 1 yıllık deneyime sahip olmayanlar ise, İşbaşı eğitim programı’nı başarıyla tamamladığında istihdamı sağlanacak.

İş başvurusu 1 Haziran’da başlayıp, 11 Haziran’da son bulacak. Ayrıca başvurular sadece email aracılığı ile [email protected] adresinden yapılacak.

Editör: Haber Merkezi