Tire İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Küçükkemerdere mahallesinde, geçen 21 Haziran'da çift tırnaklı bazı büyükbaş hayvanlarda şap hastalığına rastlandığı belirtildi. Bunun üzerine ilçede karantina başlatıldı. İlçeye hayvan giriş-çıkışı ikinci bir emre kadar yasaklandı.

Maltepe Mevkisi'ndeki hayvan pazarı da kapatıldı. Besicileri başta aşılama olmak üzere ub konuda bilgilendirmek için biri açıklama yapıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, "Karantinanın merkez mahalleleri kapsaması dolayısıyla Tire Hayvan Pazarı da kapatılmıştır. Son hastalık görülmesinden 30 gün sonra karantina tedbirleri kaldırılacaktır. Hastalıktan korunmak için; aşılamaların düzenli yaptırılması, aşılamalar esnasında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık personeline gerekli yardımların gösterilmesi, işletmelerin giriş - çıkışlarına sönmemiş kireç dökülmesi, yabancı kişileri ve araçları işletme içine alırken dikkatli davranılması gibi önlemler alınmalıdır. İlçemizde sığırlarda çiçek hastalığı ile ilgili herhangi bir ihbar olmamış, hastalık gözlenmemiştir. Yine aynı şekilde sığırlarda çiçek hastalığından korunmak için de şap hastalığındaki önlemler geçerlidir" denildi.

Şap hastalığına karşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çift tırnaklı yöredeki hayvanların aşılanmasına başlandığını bildirdi.

Kamuran KIZILBOĞA / TİRE (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi