Okullarından otobüslerle alınan çocuklar, İzmir Turist Rehberleri Odası'nın (İZRO) deneyimli rehberleri eşliğinde müzeleri gezme fırsatı buldu. Tura ilk olarak Kurtuluş Savaşı'nda Başkomutanlık Karargahı olarak da kullanılan ve Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım'ın nikahının kıyıldığı ev olan Uşakizade Latife Hanım Köşkü'nü gezerek başlayan öğrencileri Müze Müdürü Ahmet Gürel karşıladı. Tarihi köşkün odalarında geçmişin izlerini takip eden çocuklar, Müdür Gürel'in verdiği tarihi bilgileri can kulağıyla dinledi.

HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Konaklı çocukların kültür gezisi Uşakizade Latife Hanım Köşkü'nü ardından Alsancak'taki İzmir Atatürk Müzesi ile devam etti. Balmumu heykellerin de yer aldığı müzeyi büyük bir merakla gezen çocuklar, Atatürk'ün özel eşyalarını da görme fırsatı buldu. Öğrencilerin bir sonraki durağı Kültürpark Fuar Alanı içinde bulunan İzmir Tarih ve Sanat Müzesi oldu. İzmir'in 8 bin 500 yıllık tarihine ışık tutan müzede tarih yolculuğuna çıkan minik gözler, ilk kez edindikleri deneyimle antik buluntular karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Çocukların İzmir'in tarihini ve kültürünü daha yakından tanımaları amacıyla düzenlenen müze turunun sonrasında Konak Belediyesi'nce İzmir'e kazandırılan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı'nda öğle yemeği ikram edildi. İzmir'i kuşbakışı gören alanda turun yorgunluğunu atan çocuklara Konak Belediyesi'nce içinde rengarenk boyalar ile kırtasiye malzemeleri bulunan resim çantalar armağan edildi.

KENT TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ TANIYORLAR

Konak Belediyesi'nce Kasım ayından bu yana devam eden geziler kapsamında 4. sınıf öğrencileri, deneyimli rehberler eşliğinde Uşakizade Latife Hanım Köşkü, İzmir Atatürk Müzesi, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi'ni geziyor. Kültür turları sayesinde öğrenciler yaşadıkları kent hakkında bilgi ediniyor. Yarıyıl tatili nedeniyle sona eren kültür turlarının ikinci dönemde de tüm hızıyla devam edeceğini belirten yetkililer, öğrencileri tarih ve kültürle buluşturmayı sürdüreceklerini dile getirdi.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi