Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planan yeni statların kent içine inşa edilmesine başından beri karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi, statların üzerinde bulunduğu arazilerdeki hisselerini stat yapılma koşuluyla bedelsiz olarak devretti. Bu statların Ocak 2014'teki ihalelerinin imar işlemleri yapılmadan gerçekleştirildiği için Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nde ihaleleri iptal ettiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen hafta projelerle ilgili imar değişikliklerine onay vereceklerini açıkladı.

Karşıyaka Stadı'nda ise inşaatın devam etmesi için mahkeme kararına karşılık Danıştay'a açılan temyiz davasının sonucu bekleniyor. Eski ihalesi iptal edilen Göztepe Stadı için de yeni ihale tarihi belirlenecek. Bu arada Gürsel Aksel Tesisleri'nde yıllardır mülkiyet sorunu çözülemeyen 150 metrekarelik şahıs arazisi de geçen hafta aceleyle kamulaştırıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın da cuma günkü İzmir ziyaretinde stadın projesini bizzat açıklayacağı bildirildi.

Bu arada Alsancak Stadı'ndaki 4239 metrekarelik arazisini bakanlığa bedelsiz devreden Büyükşehir, uygulama imar planında bölgeyi stat arazisi olarak belirledi. Bakanlığın Alsancak'ın ihalesini yeni yıla kalmadan yapması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi