Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi’nin 21 yıldır aralıksız sürdürdüğü ‘İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır’ adlı anma ve ödül töreni Konak Belediyesi’nin katkılarıyla Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. TRT eski spor spikeri Murat Ünlü’nün sunumunu üstlendiği geceye; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, İzmir Vali Yardımcısı Ali Barış, dernek üyeleri, şube başkanları, İzmir sporuna emek verenler ve aileleri katıldı. Gecede Türk futboluna hizmet eden değerli isimler plaket ve sertifika ile onurlandırıldı.

"GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ KAPATMAYIN"

Ödül törenin açılış konuşmasını yapan TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala son zamanlarda İzmir’deki yerel yönetimlerin İzmir’i futbol tesisleriyle donattığını, bunun sevindirici olduğunu söyledi. Vreskala, tüm İzmir kulüplerinin çağdaş ülkeler düzeyinde gelişmiş tesisleri olduğuna dikkat çekerek İzmir’i Süper Lig’de temsil eden Göztepe ile Birinci Lig’de temsil eden Altay ve Altınordu kulüp başkanlarına teşekkür etti. Vreskala, İzmir’e kazandırdığı spor tesisleri nedeniyle de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti. Vreskala, Pekdaş’a özellikle geçtiğimiz yıllarda efsane futbolcu, Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay’ın adının da verildiği bir parka heykelini diktiği için teşekkür etti.

"SPORCU İYİ YURTTAŞTIR"

Geceye katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da insanlara yaşarken emeklerinin değerini verdikleri için TÜRFAD şube başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, “İzmir önemli bir şehirdir, insanlara vefayı ve saygıyı gösteren bir şehirdir. Göreve geldiğimde ikinci ve üçüncü ligde takımlarımız vardı. Şimdi Göztepe Süper Lig’de, Altay ve Altınordu ise Birinci Lig’de. Belki de Türkiye’nin yüzölçümü açısından en küçük ilçelerinden birisi olan Konak’ta böylesine değerli, köklü üç takıma evsahipliği yapmanın da kıvancımı yaşıyorum” dedi. Sporun iyi yurttaş olmanın ön koşulu olduğunu da dile getiren Pekdaş, “Sporun insana kazandırdığı disiplin ve sorumluluk yurttaş olmanın da önemli adımlarından birisi. Dolayısıyla gençlerimizin spor dallarından biriyle ilgilenmelerini sağlamak, onların iyi yurttaş ve sağlıklı birey olmalarına adım atmalarını sağlamak açısından da önemli” dedi.

"YERELDE KALKINMA DOLELİYLE İZMİR KALKINACAK"

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da 15 yıl önce göreve geldiğinde İzmir kulüplerinin içinde bulunduğu zor koşulları hatırlatarak, “’Bizim ne zaman Süper Lig’de takımımız olacak’ dendiğinde ‘biz altyapıyı hazırlayacağız, zemini hazırlayacağız, her şeyden önce İzmir’i yerelde kalkınma modeliyle kalındıracağız, sonra da kalkınan insanlar sporu, kulüpleri yukarıya taşıyacak’ demiştik. Bugün Göztepe’de, Altınordu’da, Altay’daki başarıyı giderek bütün takımlarımızda göreceğiz. Kaynak varsa başaramayacağımız bir şey yok” diye konuştu.

15 dalda 46 ödülün verildiği gecede Aziz Kocaoğlu’na Onur Ödülü’nü ve sertifikasını Başkan Pekdaş ve Vreskala birlikte verirken, Pekdaş’a ödülünü TÜRFAD eski Başkanlarında Kemal Zorlu verdi. Vali Ayyıldız’ın Onur Ödülü’nü ise Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış Pekdaş’ın elinden aldı.

Editör: Haber Merkezi