Ülke çapında Koronavirüs mücadelesi tüm hızıyla devam ederken. Yerel yönetimlerde mücadeleye ve dayanışmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dünden bugüne İzmir’de salgınla mücadelenin detaylarını anlattı ve İzmirlilere teşekkür etti.

Soyer’in sözleri;

''Sevgili İzmirliler, bu felaketle yüz yüze geldiğimizde ilk aklımızda şekillenen şey; birbirimize destek vermemiz ve bu Mart ayı hep beraber daha refah atlatmaya gayret etmemizdi. Bunun için ne yapabileceğimizi düşündük ve önce en çok ihtiyaç duyan, bu salgın nedeniyle ekonomik sıkıntıları olan vatandaşlarımıza ulaşmamız gerektiğini düşündük ve o nedenle bir yardım kampanyası başlattık, bir bağış kampanyası…

DAYANIŞMA ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Aslında biz belediye olarak bir şey talep etmedik. Bizim talebimiz sadece; verme gücü olan vatandaşlarımızla alma ihtiyacı olan vatandaşlarımız arasındaki koordinasyonu sağlamak ve onları birbiriyle buluşturmaktı ve tahmin edemeyeceğiniz kadar güzel katkılarla karşılaştık. Arhavi’den bin paket çay… Arhavi belediye başkanımız… Buradan ona sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum. Oradan, İzmirliler için yüreği çarpan bir başkan olduğunu bilmek bizi de müthiş güçlendiriyor. Birincisi buydu. Yani maddi anlamda destek olabilecek vatandaşlarımıza ulaşmak ve onların bu katkılarını ihtiyaç duyanlarla buluşturmaktı. İkincisi; paket hazırlama sürecinde, dağıtılması sürecinde de gönüllü desteğine ihtiyacımız vardı ve nitekim İzmir Dayanışma Gönüllüleri Platformu, meslek odalarımız buna destek oldular. Onlarla beraber paket hazırladık, onlarla beraber paket dağıttık ve bu çığ gibi büyüyor.

İSTER PAKETLEMEYE KATILIN, İSTER DAĞITIMA...

Sevgili İzmirliler ister varsa gücünüz ekonomik anlamda destek olacak, ekonomik anlamda desteğiniz verin. İster paketlemeye katılın, ister dağıtımına katılın. Bir şekilde sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Bu salgın bir yandan büyürken daha büyük ekonomik krizleri de bize taşıyacak. Öyle gözüküyor. İşte o günlerde yaşayacağımız sıkıntıları hafifletmek için bugünden itibaren aslında o günlere hazırlık yapmak üzere hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Bunu İzmirlilerden esirgemeyeceğinizi biliyorum ve o nedenle hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi