Türkiye Kent Konseyleri Platformu 19. Genel Kurul Toplantısı, Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde, İzmir'deki Kaya Termal Otel'de yapıldı. CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Türkiye'nin farklı illerinden kent konseyi başkanlarının katıldığı toplantıya, daha önce duyurulduğunun aksine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın gelmemesi dikkat çekti

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 19. Genel Kurul Toplantısı'da yaptığı konuşmada evsahibi İzmir olmasına karşın, İzmir'deki belediye başkanlarının ilgisizliğiyle ilgili üzgün olduğunu açıkladı. Sındır " Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun çok değerli üyeleri, sizler kent konseyini fiilen iyileştirmek daha etkin, daha verimli hale getirmek için bir araya geliyorsunuz. Bir sitemimi bir üzüntümü de ifade etmek istiyorum. En azından İzmir'deki yerel yöneticiler ya da onların temsilcilerinin bu salonda olması gerekiyordu. Evet kendi konseyleri burada. Ama kent konseylerinin belediye başkanları, belediye meclis üyelerinden ayrı gayrı, karşı karşıya gelen bir yapı gibi düşünülmemesi gerektiğinden hareketle yerel yönetimlerin sivil inisiyatifle bir arada olması, en azından duygu ve düşünce birliği sağlamak adına iyi olurdu. Bu üzüntümü belirtmek istiyorum" dedi.

İzmir'de sürdürülebilir kalkınmayı hedefledikelrini belirten Sındır, Yerel Gündem 21 toplantılarında çalışmalar yaptıklarını, başarılı sonuçlar elde ettiklerini, ancak uygulama anlamında olması gereken noktada olunamadığını söyledi. Bornova Belediye Başkanlığı döneminde Bornova Kent Konseyi kuruluşunda yeraldığını belirten Sındır, "Kent konseyinin ilk bir araya gelişi, uygulanması, kadınların ve gençlerin de sürecin içinde etkin olmasını yaşadım. Bir takım maddi ve manevi sıkıntıların olduğunu biliyorum. Kent konseylerinin, belli konularda kentin gereksinimlerinin ifade edildiği ama kararın belediye başkanı ve belediye meclisinde olduğu, varlık olarak var olan ama fonksiyon olarak çok fazla etkisi olmayan biraz ortada kalmış yapılar olduğunu söylemem gerekir. Bunu iyileştirmek başta belediye başkanının iradesindedir. Kuralları koymak ve o kurallar çerçevesinde hareket etmek gerekir. Kent konseyinin asla ve asla belediye başkanını koltuğundan eden, alternatif bir yerel yönetim pozisyonuna sokulmaması gerekir" dedi.

İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi