Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Pekdaş mesajında, 8 Mart'ın kadınların insan hakları, eşitlik ve özgürlük taleplerinin simgeleştiği tarih olduğunu belirterek, sadece ‘kadın’ oldukları için ikinci sınıf insan muamelesi görmeyi reddederek, verdikleri eşitlik ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden tüm kadınları saygıyla andıklarını söyledi.

KADININ SESİNİ YÜKSELTELİM

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kadınların mücadeleleriyle kazanılan bir gün olduğunu belirten Pekdaş, “Bu onurlu mücadelede hayatını kaybeden kız kardeşlerimizi saygıyla anarken, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükseltmenin sözünü veriyoruz. Mücadeleyle kazanılan bu günün önemini kavramak ve bu mücadeleyi gerçek eşitlik sağlanıncaya kadar devam ettirmek biz kadınların sorumluğudur.  Kol kola, dayanışmayla, yaşam için, özgürlük için ve geleceğimiz için bir arada olalım, kadının sesini yükseltelim” ifadelerini kullandı.

ŞİDDETİ ÖNLEMEK HEPİMİZİN GÖREVİ

Başkan Pekdaş mesajında kadına yönelik şiddetin hala dünyanın en önemli sorunu olduğunu da vurgulayarak şöyle konuştu:

“Kadınlar pek çok yol almalarına rağmen hala kendi kimlikleriyle hayatın her alanında eşit olarak var olamamaktadırlar. Her türlü ayrımcılığa uğramakta, cinayetlere kurban gitmektedirler. Kadına yönelik şiddet ne yazık ki hala dünyanın en önemli sorunu olarak durmaktadır. Kadınlar bir taraftan hayatın her alanında kendi kimlikleriyle, özgüce ve eşitçe var olabilme çabası içinde mücadele verirken, öbür taraftan tacize, tecavüze, cinayete kurban gitmektedir. Kadına yönelik şiddeti önlemek, bu saldırılara dur demek hepimizin görevidir. Kadına yönelik hür türlü şiddetin, ayrımcılığın ve eşitsizliğin sona ermesi için; yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması, yaşasın özgürlük, eşitlik ve yaşam.”

 

Editör: Haber Merkezi