Temizliğin ve güvenliğin sembolü mavi bayrak sayısı Seferihisar'da 13'e ulaştı. TÜRÇEV tarafından yapılan 2016 yılı değerlendirmelerinde Seferihisar'da Ürkmez Sağlık Ocağı Plajı ve Euphoria Aegean Resort Spa Plajı mavi bayrak almaya hak kazandı.

Ürkmez Sağlık Ocağı Plajı'nda yapılan törenle Seferihisar'a mavi bayrakları teslim edildi. Mavi Bayrak Kuzey Ege Koordinatörü Doğan Karataş'ın elinden mavi bayrakları alan CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bir iddiamız ilk mavi bayrağı aldığımız gün, 'Türkiye'nin en çok mavi bayraklı belediye plajına sahip ilçesi olacağız' demiştim. Bugün bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyorum. Belediye tarafından işletilmekte olan 10 plajımızda, cankurtaran, duş, tuvalet, güvenlik gibi olanaklar halkımızın hizmetine sunuluyor. Böylece Türkiye'nin en çok mavi bayraklı halk plajına sahip ilçesi unvanını kazanmış oluyoruz. Seferihisar, tertemiz denizi, sahili, kumsalıyla dünyanın cennet köşelerinden biri. Şimdi bu güzelliği, güvenliği ve temizliği belgelemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu işin sürdürülebilirliğini sağlamak ödülü alabilmekten çok daha önemli. Yarattığımız bu olanaklara, halkımızın özenle sahip çıkarak iyi kullanacağına inanıyor ve onlara emanet ediyoruz. Tüm Seferihisarlılar'a, gelecek konuklara, keyifli, mutlu tatiller diliyorum. Plajlarımıza gözümüz gibi bakıp, koruyarak mavi bayrak sayımızı arttırmaya devam edeceğiz" dedi.

Seferihisar, 13 mavi bayraklı plajıyla İzmir'de 10 halk plajıyla da Türkiye genelinde birinci sırada yer aldı. Seferihisar'daki mavi bayraklı halk plajları şöyle: "Büyük Akkum Halk Plajı (Sığacık), İztur Sertur Sitesi Önü Halk Plajı (Akarca), Akarca Halk Plajı, Gemisuyu Mevkii Halk Plajı (Akarca), Bahadır Mevkii Halk Plajı (Akarca), Ömür Beldesi Halk Plajı (Doğanbey), Sakızağacı Mevkii Muhtarlık Önü Halk Plajı (Doğanbey), Havacılar Sitesi Önü Halk Plajı (doğanbey), Bengiler Mahallesi Halk Plajı (Ürkmez) ve Ürkmez Halk Plajı."

Mavi bayraklı özel tesis plajları ise "Euphoria Aegean Resort & Spa (Sığacık), Tahsin Ar Tesisleri (Akarca), Angora Beach Resort (Doğanbey)"

SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi