İZ GAZETE - Bayraklı Belediyesi mayıs ayı olağan birinci meclis toplantısı Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Oturumu gergin anlara sahne oldu. Toplantı sırasında belediyenin yatırım ve projelerini eleştiren Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri, yeteri kadar hizmet alınmadığını ve verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. Başkan Sandal ise eleştirilere tek tek yanıt verdi.

KAMUDAN YETERLİ DESTEĞİ ALAMIYORUZ

Eleştirilere tek tek yanıt veren Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Büyük bir deprem atlattık. Ona rağmen yatırımlarımızı durdurmadık. Ancak bu süreçte, kamu kurumlarından yeteri kadar destek alamadık. Türkiye Belediyeler Birliği’nin bize yaptığı ve yapmadığı desteği herkesin bilmesi lazım. 3 tane araç talebimiz oldu. 1’e düşürdük, hala yanıt alamadık. Biz de kamu kuruluşuyuz ama biz neden kamu kredisi çekemiyoruz, bunu bir değerlendirmeniz lazım. Bütçeyi beraber yaptık. O günkü bütçeyle 52 milyon dolar alabiliyorken, şimdi 28-29 milyon dolar alabiliyoruz. Gider bütçemizin de dolara göre arttığını düşünürsek bütçemizin yarısı yok! Kamu bankalarından kredi talebimiz ile ilgili bize yardımcı olmanız lazım. Bir diğer konu, Van ve Malatya’daki afetlerde verilen AFAD yardımlarının bize de verilmesini isterdik. Bize kamudan gelen kaynak belli. 1 Milyon Çevre ve Şehircilikten, 2 Milyon da AFAD’tan geldi, o kadar. Bu ekonomik şartlarda bir belediye sadece çalışanının maaşını ödeyebiliyorsa başarılı sayılmalıdır. Belediye sınırsız kaynakları olan ama işi bilmediği için iş yapmayan bir kurum değil. Yetkililere bir çağrı; tüm belediyelerde bütçenin, çalışan ücretleri ile ilgili belirli sınırlara getirilmesi lazım. Bütün belediyeler bütçelerinin yüzde 60-70’ini çalışanlarına ödüyorlar" diye konuştu.

ONURLANMAK SİZİN DE HAKKINIZ

Başkan Sandal ayrıca, “Her şeye rağmen gidelim yaptıklarımızı gezelim bir gün. Size de hak veriyorum. Sizin de gururlanmanız lazım. Türkiye’nin en büyük kreşini açacaksınız, siyaseti bulaştırmadan liyakata dayalı öğretmenler seçeceksiniz ama kendi meclis üyelerimize gezdirmeyeceğiz! Haklısınız, gidelim gezelim” dedi.

DUYMAMIŞ OLAYIM

CHP Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın’ın “Esnafı da gezelim, çarşıyı da gezelim” önerisine de yanıt veren Başkan Serdar Sandal “Ben size katılmıyorum Şentürk bey, arkadaşların can güvenliği bize emanet. Ben onlarla ne esnaf gezerim ne pazar gezerim, duymamış olayım” ifadelerini kullandı.

'BELEDİYELER DESTEK OLSUN' ÖYLE Mİ?

Toplantının son bölümünde söz alan MHP Meclis Üyesi Muhammet Şahin, Başkan Sandal’ın “Kamudan yatırım alamıyoruz” sözlerini eleştirdi. Şahin’in eleştirisini yanıtlayan Başkan Sandal “Sen diyorsun ki devletimiz şu an zor durumda, ekonomik krizdeyiz. Devlet destek olamıyor, belediyeler olsun diyorsun. Kamunun imkanları sınırlı, belediyeler yardım etsin diyorsun, öyle mi” dedi.

GERGİN ANLAR

MHP’li Şahin’in “Sürekli devleti ötekileştirme, eleştirme gayreti içerisindesiniz. Bunu yapmayın, devleti eleştirme meselesine girmeyin” sözleri sonrası gergin anlar yaşandı.

“DEVLET İÇİN CANIMIZI VERİRİZ”

Şahin’e yanıt veren Başkan Sandal “Devlet kimsenin babasının malı değil kardeşim. Devlet hiçbir siyasi partinin de tekelinde değil. Bizim bütün konuşmalarımızda merkezi hükümetle ilgili konuşuyoruz. Siz ona cevap verin. Lafla bir şey söylemekle milliyetçi olunmuyor. Biz kimin bu ülkede neler yaptığını, sizin de siyasal olarak neye destek olduğunuzu biliyoruz. Kozmik odaya girdiler ne yaptınız? MHP olarak ağzınızı açabildiniz mi? Neredeydiniz o zaman? Bu ülkenin itibarını satarlarken neredeydiniz. Ucuz milliyetçiliği bırakacaksınız. Devlet kimsenin babasının malı değil. Bizim devletin karşısında olma durumumuz yok. Devletimiz için gerekirse çanımızı veririz. Ama kozmik odaya girerlerken biz “alçaklıktır“ diyorsak, sen de çık söyle. Ucuz propaganda yapma hakkınız yok. Dün; Kaşıkçı dosyalarını vermeyiz dediğiniz, terörün finansörü olarak gördüğünüz ülkelerle bugün gidip kucaklaştınız. Bu ülkenin itibarını ayaklar altına alacaksınız, sonra da devletçiyiz diyeceksiniz. Yemezler kardeşim. Bu ülkede devleti kuran parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Onun omuzlarında yükseliyorsunuz. Kıymetini bilin” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi