Açılışta konuşan Başkan Selvitopu, bu edebiyat günlerini daha da geliştirerek devam edeceklerini söyledi.

Edebiyat Günleri Etkinliği Reşat Nuri Güntekin’in “Çalıkuşu” ve “Dudaktan Kalbe” romanlarını yazdığı ve şuanda çocuk kütüphanesi olarak hizmet veren evinin önünde gerçekleştirilen açılışla başladı. Açılışa Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sanatçılar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Konuşmasına eğitim emekçilerinin öğretmenler gününü kutlayarak başlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Reşat Nuri Güntekin’in de öğretmen olduğu ve çok sayıda öğrenci yetiştirdiğini belirterek “Öğretmenlerin bir kez daha ellerinden öpüyor, saygıyla eğiliyorum” dedi. Bir toplumun gelişmişlik belirtisinin kültür ve sanata verdikleri değerle ölçüldüğünü hatırlatan Başkan Selvitopu, kültür ve sanatı geliştirmek için yerel yönetim olarak ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi. Bu kapsamda ilçenin birçok yerinde kültür sanat merkezleri kurmak için çalışmalara başlandığını belirten Selvitopu bir-iki yıl sonunda bunların sonuçlarının ortaya çıkacağını söyledi.

Reşat Nuri Güntekin’in toplumun yetiştirdiği önemli bir insan olduğu belirten Selvitopu “Bu ülkenin kültür sanat olarak gelişmesinde büyük katkıları olan bir insandır. Bizler Karabağlar Belediyesi olarak bu edebiyat günlerini her yıl daha de geliştirerek devam edeceğiz. Siz sevgili öğrencilerimiz Reşat Nuri Güntekin’in kitaplarını okuyun sorgulayın sizlere büyük faydası olacaktır” dedi

Sunuculuğunu şair ve yazar Onur Caymaz’ın yaptığı etkinlikte yazar ve müsizyen Tuna Kiremitçi, şiir ve gitar dinletisi sunarken, Yazar Görkem Yeltan ise ilkokulda okuyan çocuklarla karşılıklı soru cevap yaparak keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

İKİNCİ ETKİNLİK BOZYAKA KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Öğleden sonra düzenlenen panel, iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Gülşah Elikbank’ın sunduğu panelin ilk oturumda Nermin Bezmen ve Cem Erciyes, ikinci oturumda ise Ülkü Burhan Meral ile Haluk Oral konuşmacı olarak yer aldı.

Panele katılan yazarlar, Reşat Nuri Güntekin’i, kendi dönemi ve günümüz edebiyatı açısından kıyaslamalı olarak değerlendirdi.

Panelin soru cevap kısmı ise son derece renkli geçti. Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği soru cevap kısmında öğrenciler yazarlara soru sorabilmek için adeta birbirileri ile yarıştı. Öğrencilerin sorduğu sorular kimi zaman salonu kahkahalara boğarken kimi zaman da şaşırttı.

 

Editör: Haber Merkezi