Oda binasında gerçekleşen toplantıda Başkan Pekdaş, site esnafının sorunlarını dinledi, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Pekdaş'a teşekkür eden Oda Başkanı Necdet Heppekcan, 1. Sanayi Sitesi esnafı olarak taleplerini iletti. Pekdaş'ın kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan duydukları memnuniyeti dile getiren Heppekcan, bölgedeki en büyük sorunun açık alanda gelişigüzel duran hurda araçlar olduğunu söyledi.

HURDA ARAÇLAR KALDIRILSIN

Hurda araçların yarattığı kötü görüntü ve tehlikeden yakınan Heppekcan, "En son 5-6 yıl önce hurda araçlar toplatılmıştı. Aradan geçen süre içerisinde hurda araç sayısında ciddi bir artış meydana geldi. Sanayi sitemiz içine gelişigüzel bırakılan bu hurda araçlar hem görüntü kirliliği yaratıyor hem de tehlike arz ediyor. Bu araçların çekilmesini ve arkasından kapsamlı bir temizlik çalışmasının yapılmasını istiyoruz. Site esnafı olarak bölgemizin daha iyi bir görünüme kavuşması için desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Dile getirilen sorunları not eden Başkan Pekdaş da, “Biz elimizden geldiğince sorunların çözümünü birlikte bulmalıyız. Biz uygulamacıyız ama sizlerin desteği bizler için çok önemli. Bizler sizi dinleyeceğiz. Bugün de burada sizi dinlemeye geldim" dedi. Hurda araçların kaldırılması konusuna da değinen Pekdaş, Konak Belediyesi olarak bu konuda çalışma yaptıklarını, ancak sorunun sadece belediye ile çözülemeyeceğini dile getirdi. Bu konuda mutlaka emniyetin de devreye girmesi gerektiğini vurgulayan Pekdaş, hurda araçların kaldırılması için atılacak her türlü adıma Konak Belediyesi olarak destek vermeye hazır olduklarını da belirtti.

ESNAFIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Oda binasında gerçekleşen toplantının ardından Başkan Pekdaş, Heppekcan ve site esnafı ile birlikte 1. Sanayi Sitesi'ni gezdi. Esnafa hayırlı işler dileyen Pekdaş, site içinde yer alan parkın peyzajının yenilenmesi ve park içinde kalan Atatürk büstünün çevre düzenlemesinin yapılması konusunda gelen talebi de anında yanıtladı. Pekdaş, ilgili müdürlüğe talimat vererek parkın kısa sürede elden geçirilmesini istedi. Başkan Pekdaş ayrıca park çevresinde yer alan ve kullanılmadığı için boş duran büfe tarzı yapıların da biran önce kaldıracağını söyledi. Bölge için yapılması gerekenlerin yerinde görüldüğü inceleme gezisi sırasında sitenin tam ortasından geçen derenin ıslah çalışmasıyla ilgili talepler de dile getirildi. Oda Başkanı Heppekcan, İZSU'nun yürüttüğü çalışmaların hızlanması konusunda Başkan Pekdaş'tan kendilerine destek vermesini istedi. Tüm site esnafının özellikle yağmurlu havalarda zorluklar yaşandığı belirten Heppekcan, su kanallarını biran önce düzenlemesini talep etti.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi