13 Nisan Çarşamba Günü, Bergama Müzesi Bahçesi'nde tanıtımı yapılacak olan eserler, Bergamalı şair Halim Yazıcı ve edebiyatçı Yunus Bekir Yurdakul tarafından yayına hazırlandı. Toplam 1400 sayfalık beş cilt olarak basılan eserlerin tanıtım toplantısına Osman Bayatlı'nın kızı Güngör Bayatlı Aydemir'de katılacağı bildirildi. Tanıtım toplantısında eserlerin yanı sıra Osman Bayatlı ile ilgili dokümanlar, fotoğraflar ve hayatı hakkında bilgilerde sergilenecek.

Eserler ve yapılacak olan tanıtım programı ile ilgili bilgi veren CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "1923 yılında genç bir öğretmen olarak geldiği Bergama'da unutulmaz işler yapan ve yaşamını yitirdiği 1958 tarihine değin neredeyse her gününü bu kent için harcayan Osman Bayatlı geride onlarca eser bıraktı. Osman Bayatlı bu kenti aydınlatan, ufkunu çizen ve bugün hala kendisinden beslendiğimiz insan hazinelerimizden biri. İnsan hazinelerimizin değer kattığı kültüre sahip çıkmak, adlarını yaşatmak ve bir sonraki nesillere aktarmak ise bizlerin görevi. Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası listesine girmesini sağlayan süreçte, Osman Bayatlı'nın Bergamalılar'a yaymaya çabaladığı, Bergama'yı bilme, sevme ve yaşatma bilincinin büyük payı var. Bu bakımdan Bergamalılar olarak O'na olan vefa duygularımızla da bu eserleri aslına sadık kalarak, günümüz Türkçesi ile yeniden basımını yaptırdık. Bize bu olanağı sağlayan Bayatlı Ailesi'ne ve kitabın yayımlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Atatürk'ün Bergama'ya gelişinin 82'inci yıldönümü etkinlikleri programı içerisinde, Osman Bayatlı kitaplarının tanıtımının yapılacağını söyleyen Başkan Gönenç, "Bu eserlerin tanıtımı için, Atatürk'ün Bergama'ya geldiği 13 Nisan tarihini belirledik. Gün boyunca yapılacak etkinlikler içinde Osman Bayatlı'nın kitaplarının tanıtım toplantısını saat 14.00'te Bergama Müze Bahçesi'nde, kızı Güngör Bayatlı Aydemir'in katılımıyla gerçekleştireceğiz. Etkinliğimize herkesi bekliyoruz" dedi.


BERGAMA (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi