Bornova Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik olarak ücretsiz yemek hizmetinin yanı sıra 300 kişilik yurt yapıyor ve İstasyon İzmir’den de faydalanma imkanı sunuyor.

HER KOŞULDA ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde yemek dağıtımına zorunlu bir ara vermek zorunda kaldıklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Hazırlıklarımız tamam, ihaleler geçen ay yapıldı, yeni yılda da öğrencilerimize ücretsiz yemek verilmeye yeniden başlanacak. Özellikle günümüz ekonomik şartlarında geleceğimiz olan çocuklarımıza destek olmayı temel görev olarak görüyoruz. İhtiyaç sahibi gençlerimiz Merkez’de gün boyu sunulan çay-kahve gibi ikramların yanı sıra internet imkanından da yararlanabilecek” diye konuştu.

İSTASYON İZMİR’İN KAPILARI DA AÇIK

Her koşulda gençlere destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan İduğ, “Desteğimiz sadece ücretsiz yemekle sınırlı değil. Bornova Belediyesi olarak onları geleceğe hazırlıyoruz. Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi; İstasyon İzmir’in kapıları da sonuna kadar üniversite öğrencilerimize açık. Buradaki eğitimlere de ücretsiz olarak katılabilirler” dedi.

300 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU

Üniversite öğrencilerinin en önemli sorunlarından birinin de barınma olduğunu söyleyen Başkan Mustafa İduğ, “Öğretim döneminin başında yoğun şekilde yaşanan bu soruna çözüm olmak adına mevcut yurdumuzun kapasitesini arttırıp, fiziki koşulları uygun olan pek çok tesisimizi misafirhaneye dönüştürdük. Sırada 300 kişilik öğrenci yurdu projemiz var. Bornova’nın merkezinde satın aldığımız 7 katlı binayı 2022 yılında öğrenci yurdu olarak hizmete açacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi