“Emeklilere promosyon bir lütuf değil haktır" diyen CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, bu hakkın daha fazla geciktirilmeden yerine getirilmesi gerektiğini belirterek Başbakan Binali Yıldırım’a “hükümetin bu konudaki iradesini ve ödemelere ne zaman başlanacağını" sordu.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Başbakan ve bakanlar değiştiği halde promosyonla ilgili çalışmaların tamamlanmaması ve bu konuda yapılan açıklamaların net olmamasının milyonlarca emeklide hayal kırıklığı yarattığını belirterek, AK Parti’nin seçim beyannamesinde de yer alan promosyonla ilgili bir çok telefon aldıklarını söyledi. Yiğit, “Emeklilerin kendilerini arayıp promosyon bir başka bahara mı kaldı" diyerek, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması talebiyle veridği önergede şu soruları yöneltti sordu.

"Geçen yıl 1 Kasım seçimleri öncesinde AKP’nin seçim beyannamesinde yer alan emeklilere promosyon vaadi, üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen neden çözümlenememektedir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu “Emeklilere promosyon konusunun sadece bakanlığının değil hükümet sorunu olduğunu ve herhalde yıl sonuna kadar sonuçlandırılacağınıö ifade etmiştir. Hükümetin bu konudaki iradesi nedir? Emeklilere promosyon ödenmesine ne zaman başlanacaktır? Sayın Bakan Müezzinoğlu emeklilere promosyon konusunda bankalarla bilek güreşi içinde olduklarını belirtmiştir. Bakanlık ile bankalar arasında bilek güreşine dönüşen promosyonla ilgili hangi konularda uzlaşma sağlanamamaktadır? Hükümetin talebi ve bankaların bu talebe karşılık önerileri nedir? Uzlaşma sağlanamaması durumunda milyonlarca emeklinin promosyon beklentisi bir başka bahara mı kalacaktır?"

Editör: Haber Merkezi