Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Abdül Batur, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı öğretim görevlileri Gani Pekşen ile Erdal Güral, Narlıdere Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan, Narlıdere Tahtacı Kültür Derneği Narlıdere Şube Başkanı Merih Ünsal ve meclis üyeleri katıldı. Yarışma hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Batur, "Anadolu'nun sesi olan, en güzel duygularını yansıtan çok değerli bir ozandı. Kendisini 2002'de kaybettik. Yeni Aşık Mahzuni'lerin yaratılması, ürettikleri eserlerin değerlendirilmesi ve bunların kültürümüze kazandırılması konusunda çaba içindeyiz. Aşık Mahzuni sadece Anadolu'nun değil ülkede tüm ezilmişlerin sesiydi. Eserleriyle insanların beğenisini kazandı. Laik kimliği, Atatürk'e bağlılığı, devrimci kimliğini saklayabilen, ülkemizde çok sevilen bir kişilikti. Narlıdere'nin duyarlılığını ortaya koymuştuk, sadece yarışma değil adına bir park ve içinde de heykelini yapmıştık. Her yıl 17 Mayıs'ta 18.00'da Mahzuni babayı heykeli başında anıyoruz" dedi.

Aşık Mahzuni'nin önemine vurgu yapan Gani Pekşen de Anadolu ozanların ve aşıkların yatağı olmasına rağmen sadece Narlıdere Belediyesi'nin ozanlığın yaşatılması adına böyle bir yarışma düzenlediğini söyledi.

Yarışmaya katılacak eserler kaset, Cd, Dvd formatlarında görüntülü veya sadece sesin kaydedildiği demo halinde Narlıdere Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne elden imza karşılığında veya iadeli taahütlü posta yoluyla iletilmesi gerekiyor. Eserler kapalı zarf içerisinde Ad, Soyad, Adres, Ev-İş-Cep Telefon numaraları, mail adresleri açık bir şekilde yazılıp, kısa öz geçmiş ve 1 adet vesikalık fotoğraf ile teslim edilecek. Beste yarışması olması nedeniyle güfte gönderen katılımcıların eserleri değerlendirmeye alınmayacak. Eserlerini posta yoluyla göndermek isteyenlerin "Narlıdere Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Mİthatpaşa Caddesi No:447 Narlıdere/İZMİR" adresine göndermesi istendi. Son başvuru tarihinin 9 Mayıs olduğu hatırlatıldı. Yarışmada birinciye 5, ikinciye 3, üçüncüye ise bin 500 lira ödül verilecek.

İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi