Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İz Tv’de yayınlanan ve Özgür Coşkun’un sunduğu ‘Başkanla Başbaşa’ programının konuğu oldu. İnce, pandemi döneminde yapılan çalışmalardan, Go Kart Pisti tartışmalarındaki son duruma, hobi bahçelerinden, Göztepe ile ilgili gelen eleştirilere kadar birçok konuyu değerlendirdi.

Güzelbahçe’nin dinamiğinin çok yüksek olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan İnce, “300’ün üzerinde belediye ekip arkadaşları ve 100’ün üzerinde araçla 37 milyon 500 bin olarak ön gördüğümüz hedefle bunu 41 milyona çıkarmışız. Gelirlerimizi arttırmışız, giderlerimiz de artmış pandemi döneminde. Böyle zor bir yıl geçirdik. Deprem, sel hepsini yaşadık. Çok küçük bütçelerle. Böyle bütçelerle Güzelbahçe’de ancak 20 tane ev satın alabiliyorsunuz. Belediye’nin 20 tane hazır evi olsa bunları rahatlıkla yapabilir yani. Bugüne kadar düzgün yolda gittiğimizi düşünüyorum. Yeni yollar daha açarak, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Güzelbahçe’yi büyütmeye devam ediyoruz” dedi.

‘YÖNETİM BİÇİMİMİZ DEĞİŞİYOR’

Güzelbahçe’de nüfusunun artmaya başladığını ve bu kapsamda yeşil alan miktarının da artması yönünde hedefleri olduğunu belirten İnce, “Nüfusu son 10 yılda artan ilçelerde Güzelbahçe Türkiye’de üst sıralarda. Pandemi dönemi çok yeni bir belediyecilik anlayışını ortaya çıkardı, insanların yaşam biçimleri değişti. Biz de yönetim biçimimizi buna göre şekillendiriyoruz. Prensiplerimizden hiç ayrılmadan sadece hizmet anlayışımızı değiştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘kriz belediyeciliği’ sözüne atıfta bulunan İnce, ‘Kriz bitti ama kaybedilen bir süre var. Seçimlere 2.5 yıl kaldı, bizler birçok ihalemizi ötelemek zorunda kaldık ve bunlar belirli zaman istiyor” dedi.

Güzelbahçe’de salgın rakamlarının hiçbir zaman çok tehdit edici bir boyuta ulaşmadığını söyleyen İnce, kontrolün önemini anlatarak, kaymakamlık ve belediye koordinasyonu olduğunu belirtti. Dezenfekteden, bireylerin alışverişine kadar birçok konuda çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

O MAHALLEDE HEDEF YÜZDE 70

Geçtiğimiz 2.5 yılını değerlendiren Başkan İnce, Güzelbahçe’nin parasını betona harcamaya ihtiyacı olmadığını hatırlattı. İnce, “İnsana yönelik projelerimiz var. Örneğin Atatürk Mahallesi çarşı yenileme projemiz başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenini burada yapmak istiyoruz. Neden Atatürk Mahallesi? Genel Başkanımız dedi ki ‘En az oy aldığın mahalleye hizmet et’ Yüzde 40, 50 civarında oy aldım o mahalleden hedefim yüzde 70” diye konuştu ve mahalledeki çalışmaları ayrıntılı bir şekilde anlattı. İnce ayrıca mahalleye kadın çalışanların ürünlerini satabileceği tezgahlar konacağını da açıkladı ve projenin 3 aylık bir süreçte biteceğini belirtti.

Güzelbahçe’de doğalgazın kurulmasını vatandaşları memnun ettiğini belirten İnce bu konuda emeği geçen tüm partilere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Başkan İnce, “Doğalgaz nedeniyle bozulan yollarımızı hızla yapıyoruz” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin ise trafiğin sıkıştığı nokta için çalışmalarına başlayacağını belirtti.

‘SAĞLIK KONUSUNDA SÜRPRİZİM VAR’

Güzelbahçe’nin eksiğinin hastane olduğunu kaydeden İnce, “Çok istiyoruz hastane olmasını. Semt Polikliniğimiz var şu anda sadece aşı yapılıyor. Ama ilerleyen günlerde bu konuda Güzelbahçe’ye bir sürprizimiz olacak. Evre evre sağlık konusunda güzel haberlerle geleceğiz” dedi. Kreş, orman müdürlüğü, poliklinik için yer verdiklerini söyleyen İnce, “Gönlü çok zengin bir belediye meclisine sahibim çünkü o kadar paramız yok ama bu konuda Güzelbahçe’ye güzel yatırımlar aldık” açıklamalarında bulundu.

Tarım arazilerini satmadıklarını o arazileri köylülere verdiklerini kaydeden İnce, “Zaten o araziler bizim değil köylümüzün arazisi, iktidar olacağız, iktidar olduktan sonra arazileri yine köylüğümüzle paylaşacağız” şeklinde konuştu.

‘İMARA AÇMAM’

Go Kart pisti konusunu kapattığını belirten Başkan İnce, “Go kart yatırımcıları yatırımlarını başka yere yapsınlar, oraya asfalt kamyonlarını geçirmem. Onun için hiç üzmeyelim birbirimizi. Ben belediye başkanı olmayabilirim gelecek dönem ama vatandaş Mustafa olarak da benim haklarım aynı ve tavrım net” ifadelerini kullandı. İnce vatandaşlara da ‘mallarınıza sahip çıkın’ çağrısında bulunarak yarın öbür gün ellerinde mal kalmayınca ‘derenin karşısını imara aç başkan’ diye gelen olursa bölgeyi imara açmayacağını vurguladı.

‘HOBİ BAHÇESİ YAPACAĞIM AMA..’

Güzelbahçe’deki hobi bahçeleri ile ilgili de konuşan İnce, “Hobi bahçesi ben de yapacağım ama konut yapmayacağım. Tarım arazilerinin bölünmesine karşıyım. Hobi bahçesi yapılmıyor, hobi bahçesi adı altında villalar yapılıyor. Hadi villa yapmadı, yapı niteliği taşımayan bir konteyner koydu diyelim bu konteynerin tuvalete elektriğe suya ihtiyacı var, buraya aile geliyor. Çukur kazılıyor birçok faktörü sinek vs. getirecek. Biz belediye olarak hobi bahçesi yapacağız çünkü insanlar istiyorlar ama bu bahçelerde ancak bir gölgeliğiniz ve ufak bir deponuz olacak” ifadelerini kullandı. Hukuksal davaları biten yerleri yıkmadıklarını ve ‘kaldırın’ dediğini de belirtti.

‘BÜYÜKŞEHİR VE İL BAŞKANINA GÜVENİYORUZ’

Güzelbahçe’de okulların çoğalması ile ilgili ise İnce, “Bizim başka bir geçim kaynağımız yok. Sanayimiz yok sadece günübirlik turizm. Her okul geldiğinde ise nitelikli bir göç ile birlikte geliyor. Güzelbahçe’de bir üniversite vadisi oluşturmak istiyoruz umarım ekonomi başlar orada bir vizyon oluşmaya başlar. Güzelbahçe’nin eğitim vizyonunu üniversite ile genişletmek istiyoruz. Biz hazırız yarın büyükşehir belediye başkanımız ‘gelin yapalım’ dedi mi sabaha hazırız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile tüm CHP’li ilçe başkanlarının katıldığı toplantıyı değerlendiren İnce, “Güzelbahçeliler olarak hem büyükşehir belediye başkanımıza hem il başkanımıza güveniyoruz. Urla ve Menemen’de yaşanan olaylar hepimizi derinden yaraladı ama ben ikisinin de beraat edeceğine inanıyorum. Biz partililerimize partimize leke kondurmadan onların isteklerini yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDARDA BAŞKANLIK YAPMAK İSTERİM’

Seçim için anket yaptırmadığını anketleri ‘şikayet’leri almak için yaptırdığını belirten İnce, projeleri çizerken bu taleplere göre hareket ettiklerini söyledi. Adaylık sorusuna ise İnce, “Ben doğduğum ve doyduğum kentte CHP sayesinde bu görev bana verildi, üç dönem istekli bir şekilde aday olmuş birisiyim ama ben çıkıp bu dönemde ‘adayım’ diye bağıracak birisi değilim. O pozisyon geldiğinde bakarlar bize ihtiyaç varsa partimiz ne görev verirse biz çalışırız. Biz şu an görevimizi layığıyla yapalım. Vatandaş zaten o seçeneği yapacaktır. Bizim ciddi bir kişisel oyumuz olduğunu düşünmekteyim, o konuda özgüvenim çok fazla. Genel başkanımıza da güveniyoruz iktidar olacağız ben de bu iktidar da belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Hedefimiz ilk genel seçim partimize karşı da görevlerimizi yapacağız” diye konuştu.

‘OCAK AYINDA İZLEYİN’

Program sırasında vatandaşlardan gelen Göztepe eleştirilerine ise İnce, “Altay maçında hep birlikteydik, bu güzel gününüzü birlikte yaşadık. ‘Güzelbahçe Göztepelidir’ bir imajla çıkıldığı için billboardlara yanlış anlaşıldı. Ancak bugün benim doğum günümse benim doğum günüm kutlanır bugün Göztepe’nin doğum günü. 96’ıncı yılı. İzleyin ocak ayında Altay billboardlarımızda nasıl çıkacak? Biz herkesi kucaklıyoruz. Sakın yanlış anlaşılmasın” şeklinde cevap verdi.

Editör: Haber Merkezi