UNESCO Dünya Mirası Yolu'nda Organizasyonu kapsamında 250 amatör bisikletçinin, İzmir'in Selçuk ile Bergama ilçesi arasındaki 185 kilometrelik mesafeyi 24-25 Eylül tarihleri arasında pedal basarak geçeceği bildirildi.

Meryem Ana Evi önünde toplanacak olan bisiklet tutkunları, ilk gün, Efes Antik Kenti'nin önünden geçip; Selçuk- Menderes- Gaziemir- Karabağlar - Bayraklı güzergahını takip ederek Karşıyaka sahiline ulaşacak. Ayın gün saat 20.30'da Karşıyaka'nın Bostanlı semti rekreasyon alanında, Yüksek Sadakat Grubu, bir konser verecek. Organizasyonun ikinci gününde ise bisikletliler, tekrar yollara düşüp, Çiğli, Ulukent, Menemen, Aliağa, Şakran, Yenikent güzergahını takip edip, Bergama'ya ulaşacak. Bisikletlilerin turu tarihi Kızıl Avlu'da sona erecek.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi'nin destek verdiği projenin amacının Dünya Miras Listesi'ne adını yazdıran Selçuk ve Bergama'nın tanınmasını sağlamak, miras olgusuyla ilgili farkındalık sağlamak, bisiklet sporunu geniş kitlelere tanıtmak olduğu belirtildi. Projeyle aşyrıca, UNESCO'nun kuruluş amaçlarından olan ekolojik dengenin ve doğanın korunması, egzoz gazlarının ve gürültü kirliliğinin çevreye verdiği zararlar gibi konularda da kamuoyunda farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği de belirtildi.

 

Editör: Haber Merkezi