Menemen'in Alaniçi ve Süleymanlı mahallelerinden sonra Bağcılar Mahallesi'nde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini taşıyan 'Atatürk Çocukları Kütüphanesi' kuruldu. Haber Hürriyeti Gazetesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye genelinde 25'inci, Menemen Belediyesi ile işbirliği yaparak açtığı üçüncü Atatürk Çocukları Kütüphanesi, 1961-1964 yılları arasında Menemen'in Bağcılar Köyü'nde öğretmenlik yapan Köy Enstitüsü Öğretmeni Huriye Saraç ve oğlu Muzaffer Güler'in ismini taşıyacak.

Bağcılar Mahallesi sakinlerinin yanı sıra, komşu köylerde yaşayan öğrenciler ve vatandaşlar da kütüphaneden faydalanacak.

Açılış töreninde konuşan Köy Enstitüsü Öğretmeni Huriye Saraç, herkese özellikle de kadınlara kitap okumalarını tavsiye ederek "Herkese uygun kitaplar getirdik. Burası benim köyüm olduğu için çok mutluyum. Hepinize hoş geldiniz diyor, ana yüreğimle kutluyorum" dedi.

Atatürk Çocukları Kütüphaneleri proje yöneticisi Mesut Tim, Köy Enstitüsü Öğretmeni Huriye Saraç ve oğlu Muzaffer Güler, Bağcılar Muhtarı Mahir Ertekin, İzmirli şair ve yazarların birlikte açılış kurdelesinin kesmesinin ardından kütüphaneyi gezen köylüler, kitaplara büyük ilgi gösterdi. Menemen Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarların da katıldığı açılış töreninde vatandaşlara, köy kadınlarının hazırladığı kavurmalı pilav ve ayran ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi