Gizem TABAN/İZ GAZETE- Menemen Belediyesi temmuz ayı olağan birinci meclis oturumu Menemen Belediye Başkan Vekili AKP’li Aydın Pehlivan’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda CHP Grup Başkan Vekili Ali Yılmaz imar konusunda eleştirilerde bulunarak AKP’ye ‘Napolyon’ benzetmesi yaptı. Yılmaz ayrıca, belediye işçilerine mobbing uygulandığını söyledi.

‘MENEMEN HALKI RAHATSIZ’

Meclis gündeminde imar ile ilgili önergelerin fazlalığına dikkat çeken CHP Başkan Vekili Ali Yılmaz, “Napolyon ‘para, para, para’ demiş, AKP de ‘imar, imar, imar’ diyor. Gündemdeki birçok önergemiz imarla ilgili. Menemen halkı Menemen Belediye Meclisi’nde çok yoğun bir şekilde imar konuşuluyor olmasından rahatsız” dedi. AKP Grup Başkan Vekili Yusuf Demircioğlu, imar konusundaki eleştirilere, “5 binlik planlar bizden önce, CHP döneminde yapılmış, planların bitişi bizim dönemimize denk geldiği için binlik planların yapılması lazım” yanıtını verdi.

KİŞİYE MAHSUS İMAR İDDİASI

CHP’li Yılmaz ayrıca, “Geçen toplantıda, Camikebir Mahallesi’nde 2015 yılında alınmış bir kararın iptali ile ilgili bir imar önergesi vardı. Bu önerge de kabul edildi. Bu önerge, Menemen kamuoyunda, kişiyle mahsus bir düzenleme gibi anlaşıldı. Menemen kamuoyu, bu imarla ilgili yapılan düzenlemenin takipçisi olacaktır” açıklamalarında bulundu. 

‘İŞÇİLERE MOBBİNG SÜRÜYOR’

CHP’li Yılmaz, işçilere mobbing uygulandığını belirterek, “Bize gelen bilgilere göre, toptan çözüm uygulaması ve mobbing halen devam ediyor.Bu hoş bir şey değil. Burada yeri geldiğinde işçi hakları konusunda kahramanlık yapıyoruz ama bu mobbing ve toptan çözüm uygulamasından 1 kişi bile şikayetçiyse bunun üzerine eğilmek gerekir” dedi. İddialara yanıt veren AKP’li Demircioğlu ise, ‘Dışarıdaki dedikodular üzerinden bir meclis gündemi oluşturmaya gerek yok. Başkanımız göreve geldiğinde işini yapan, emek veren kimseyi işten çıkarmayacağını zaten söyledi” dedi.

Editör: Haber Merkezi